10 alimente sănătoase recomandate de nutriționiști. Ce ar trebui să mănânci zilnic

0
262

Ne dorim adesea să avem o alimentație sănătoasă, fie pentru că suntem preocupați de siluetă sau pur simplu pentru că ne dorim să ducem un stil de viață sănătos. Alegerea unor alimente pe care le consumăm însă ne influențează mult aceste aspecte. Iată 10 alimente recomandate de nutriționiști pentru o viață mai sănătoasă!

Afinele

Nu este de mirare că afinele reprezintă o alegere sănătoasă, având în vedere numărul mare de fito-nutrienți pe care acestea le conțin, protejând astfel întregul organism și asigurând o bună funcționare a acestuia.

Legumele din familia verzei

Legumele verzi precum spanacul sau varza kale sunt recomandate de nutriționiști, deoarece au un număr mic de calorii, furnizând, totodată o sursă bogată de nutrienți, precum vitaminele A, C și K, potasiu, magneziu, calciu, fier.

Avocado

Avocado se află și el pe lista nutriționiștilor, datorită conținutului ridicat de magneziu și grăsimi mono-nesaturate, care contribuie la protejarea membranei celulare împotriva radicalilor liberi.

Fasolea

Fasolea, un aliment aparent simplu, este o excelentă sursă vegetală de proteine, are un conținut bogat de fibre, contribuie la reducerea nivelului de colesterol, controlează glicemia și contribuie la menținerea unei greutăți corporale constante.

Usturoiul

Nutriționiștii recomandă consumul de usturoi datorită proprietăților sale medicinale. Acesta conține alicină, un compus care contribuie la eliminarea virusurilor, bacteriilor nocive și a spongilor. De asemenea, usturoiul ajută și la reducerea nivelului colesterolului și a tensiunii arteriale.

Lămâia

Consumul de lămâie ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv și a celui imunitar. Vitamina C ajută la producerea colagenului care protejează pielea împotriva radicalilor liberi.

Semințele de chia

Semințele de chia sunt o excelentă sursă de fibre, acestea conținând 40% fibre, totodată având și un conținut important de acizi grași Omega-3, dar și de antioxidanți, ambele fiind importante pentru buna funcționare a organismului.

Quinoa

Nutriționiștii recomandă consumul de semințe quinoa în locul consumului de orez,
deoarece sunt o sursă excelentă de proteine și conțin proporția ideală de aminoacizi necesari pentru o nutriție optimă.

sursă foto: digi-life.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here