145 de ani de la nașterea lui Brâncuși: 5 lucruri pe care nu le știai despre marele sculptor

0
423

Constantin Brâncuși este unul dintre cei mai iubiți sculptori români, operele sale fiind foarte apreciate peste tot în lume. Astăzi, 19 februarie, se fac 145 de ani de la nașterea sa, astfel am decis să vă hrănim curiozitatea cu 5 lucruri mai puțin cunoscute despre artist!

1. Situația nu a fost mereu roz pentru marele sculptor

În primii ani la Paris, Brâncuși era nevoit să spele vase în câteva restaurante. Era singura modalitate a sculptorului pentru a-şi câştiga existenţa.

2. Coloana Infinitului nu este doar o mândrie națională

Opera sa de artă din Târgu Jiu este considerată una din realizările sculpturale majore ale secolului XX, fiind numită „singura sculptură a timpurilor moderne care poate fi comparată cu marile monumente ale Egiptului sau Greciei.”

3. A avut un noroc extraordinar în dragoste

Brâncuși a avut o poveste frumoasă de dragoste cu cântăreața de muzică populară Maria Tănase, în anii 30 la Paris. Cei doi s-au îndrăgostit nebuneşte unul de altul.

Întreaga poveste a fost confirmată de artistă, în 1961, la Târgu Jiu, după o petrecere cu lăutari și multe pahare cu vin, conform adevărul.ro.

4. A lăsat în urma sa magie

Masa Tăcerii este considerată magică. Se spune că aceasta transmite energie pozitivă tuturor celor care se apropie de ea. Cei care se așează pe unul din cele 12 scaune care o înconjoară simt nevoia de liniște și meditație.

5. Opera sa a rezistat ordinelor comuniste

Guvernul din anii 1950 avea în minte să demoleze Coloana Infinitului, considerând-o o sculptură burgheză. Spre norocul tuturor, planul n-a fost niciodată dus la bun sfârșit.

Sursa: acasalaromani.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here