2 copii, opăriți cu ciorbă: o fetiță de un an și nouă luni, cu arsuri pe 40% din corp

0
303

Doi copii din Huși, județul Vaslui, au fost transferați la Spitalul de Copii din Iași cu arsuri pe toată suprafața corpului. Cel mai grav afectată este o fetiță de 1 an și 9 luni, care din primele estimări ale medicilor, avea arsuri pe 80% din suprafața corpului.

Copiii, ambii cu vârsta de aproximativ 2 ani se aflau alături de mamele lor în momentul incidentului nefericit. Cele două femei, vecine, s-au întâlnit în apartamentul uneia dintre ele și au început să gătească. La un moment dat, când cele două femei tăiau legume, copiii se jucau lângă aragaz.

Din joacă, cei doi copii au tras o oală cu ciorbă fierbinte peste ei.

Ambii s-au ales cu arsuri grave, la prima estimare a medicilor, fetița fiind cea mai afectată, având arsuri pe 80% din corp. Băiețelul, și el ars, prezintă arsuri pe 6% din suprafața corpului.

Arsurile sunt la membrele superioare și inferioare, pe ambele părți, pe torace și abdomen. Din primele informații, fetița, deși se afla în stare gravă, era stabilă și neintubată la momentul preluării de către elicopter.

„Așteptăm din județul Vaslui 2 copii în vârstă de aproximativ 2 ani cu arsuri cauzate de un lichid fierbinte. Pacienții vor ajunge pe cale aeriană, cel mai grav, și terestră și vor fi preluați în Secția de Terapie Intensivă pentru a fi reechilibrați în vederea intervenției chirurgicale în urgență realizată de echipa de chirurgie plastică”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Iași.

Mai târziu, medicii au anunțat că fetița poate fi transportată la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din București: „Am obținut aviz pentru loc de arși. Solicităm avionul, vedem ce condiții de zbor sunt”

Sursă foto: SAJ Iași

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here