3.000 € este prețul omagiului adus de Lionel Messi lui Maradona, idolul său

0
168
Messi
Timp de citit: 2 minute

Este cunoscut faptul că între Lionel Messi și Diego Maradona a existat o relație specială. De aici a venit și omagiul adus fostului mijlocaș argentinian care a murit săptămâna trecută.

În partida câștigată de către Barcelona în fața Osasunei, ieri, cu scorul de 4-0, ultimul gol a fost înscris de căpitanul argentinian. Ce a fost și mai special a fost celebrarea sa. Acesta și-a dat jos tricoul de joc, pe sub care avea alt tricou al celor de la Newell’s Old Boys. Acesta e clubul de origine al lui Messi, unde a jucat și Maradona pe finalul carierei. Tricoul ar fi chiar cel purtat de Maradona când a înscris singurul gol pentru Newell’s. Coincidențele continuă, întrucât golul înscris de „El Pibe D’Oro” e „în oglindă” cu cel marcat ieri de Messi.

 

Modul în care Messi a celebrat golul i-a adus un cartonaș galben, dar nu asta e cea mai mare problemă.

Decarul catalanilor a primit o amendă de 3.000 de euro pentru că ar fi făcut publicitate când a arătat tricoul echipei din Argentina. Concret, pe piept era afișat și sponsorul celor de la Newell’s, acest fapt fiind interpretat drept publicitate.

„Fotbalistul care, cu ocazia marcării unui gol sau pentru orice alt motiv, își ridică tricoul și afișează orice fel de publicitate, slogan, legendă, acronim, anagramă sau desen, oricare ar fi conținutul sau scopul acțiunii, va fi pedepsit, ca autor al unei infracțiuni grave, cu o amendă de până la 3.000 de euro și un avertisment”, prevede Codul Disciplinar.

Diego Maradona, decedat săptămâna trecută, a evoluat în doar șapte meciuri pentru Newell’s Old Boys. S-a întâmplat între 1993-1994, perioadă în care a înscris un singur gol.

Sursa foto: Marca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here