3 incendii provocate de același om au evacuat 24 de persoane și au intoxicat cu fum 2 copii

0
780

Un bărbat din Vaslui a provocat 3 incendii în aceeași seară, incendii în urma cărora a rezultat intoxicarea cu fum a doi copii și arsuri pe mâini unui bărbat.

Pompierii din Galați au fost solicitați, într-o noapte, la trei incendii concomitente izbucnite în trei cartiere din oraș. Aceștia s-au deplasat, prima dată, în cartierul Micro 21, la blocul J6. Pompierii au ajuns repede și au stins focul, au stabilit că focul a fost pus intenționat. Cel de-al doilea incendiu s-a produs la blocul T10 de pe Drumul Viilor. Aici, o ușă de apartament a fost incendiată, la fel ca și în primul caz, intenționat. Focul a fost stins și nu s-au înregistrat pagube materiale sau victime. Al treilea incendiu a avut loc la niște tomberoane de gunoi, în Micro 17. Potrivit ISU Galați, și acest foc a fost intenționat.

Bărbatul ar fi stropit ușile mai multor apartamente cu lichid inflamabil și le-a dat foc.

La un bloc din cartierul Micro 21, focul a ajuns și la panourile electrice, mai multe apartamente și scara blocului umplându-se cu fum. Din bloc au fost evacuate 24 de persoane. Patru persoane s-au intoxicat cu fum, iar un bărbat a suferit arsuri la mâini.

„În data de 08.03.2021 polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați – Biroul Investigații Criminale, împreună cu polițiști din cadrul Secției 4 Poliție, au identificat și depistat un bărbat de 50 ani, ce locuiește fără forme legale în municipiul Galați. Acesta este bănuit de comiterea a două fapte de distrugere prin incendiere. Din cercetări a reieșit că, în seara zilei de 05.03.2021, folosind o substanță inflamabilă, bărbatul ar fi incendiat ușile de acces a două apartamente aflate în blocuri diferite din municipiul Galați. După depistare, bărbatul a fost condus la sediul Poliției pentru audieri, iar la finalizarea acestora, a fost reținut pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul colectivului menționat, pentru administrarea întregului probatoriu necesar, lămurirea cauzei sub toate aspectele sale si dispunerea tuturor măsurilor legale. În instrumentarea cauzelor menționate, polițiștii de investigații criminale ai Poliției Municipiului Galați au fost sprijiniți si de către polițiști din cadrul IPJ Galați – Serviciul Criminalistic”, a transmis reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Sursa foto: Turnul Sfatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here