Județul Suceava este situat în partea de nord-est a României și face parte din zona folclorică Bucovina. Acesta este unul dintre cele mai frumoase județe din regiunea istorică Moldova, aici regăsindu-se numeroase obiective turistice. Printre acestea putem enumera cetăți medievale, mănăstiri, stațiuni turistice dar și peisaje pitorești. Dacă ajungeți în această zonă a țării merită să vizitați aceste 5 locuri de vis din Suceava!
Cetățile Sucevei
Dacă nu ai ajuns încă aici, nu ai fost practic în Suceava. Este vorba despre Cetatea de Scaun a Sucevei și Cetatea Șcheia. Acestea datează de la sfârșitul secolului al XIV-lea și au fost ridicate de către domnitorul român Petru al II-lea Mușat, pentru a servi drept centre de apărare împotriva invaziei otomane.
Cetatea de Scaun a Sucevei, cunoscută și ca Cetatea Sucevei, a fost inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004 și în urmă cu câțiva ani a intrat într-un proces de renovare. În prezent, aceasta poate fi vizitată de turiști. În schimb, din Cetatea Șcheia, cunoscută și ca Cetatea din Apus, nu se mai pot observa decât niște ruine acoperite de pământ și iarbă.

Vatra Dornei
Una dintre cele mai cunoscute destinații din Suceava. Supranumită și Perla Bucovinei, Vatra Dornei a atras turiștii aici atât pentru apele minerale și termale, cât și pentru a face alpinism sau pentru a parcurge trasee turistice montane, aflate în această zonă. De asemenea, în stațiune este amenajată o pârtie unde, în sezonul rece, se pot practica diferite sporturi de iarnă. Stațiunea balneară este una dintre cele mai cunoscute din țară, aici putându-se trata afecțiuni precum cele cardiovasculare, locomotorii, ginecologice, digestive sau ale aparatului respirator.
În Vatra Dornei puteți vizita și două muzee: Muzeul de Științele Naturii și Cinegetică și Muzeul de Etnografie. O plimbare prin oraș poate fi la fel de bine un mod a admira arhitectura clădirilor din această zonă.
Mănăstirile Bucovinei
În Bucovina, ce cuprinde și județul Suceava, se pot vizita unele dintre cele mai frumoase mănăstiri din nordul Moldovei, dar și din România. Pe lângă frumusețea lor arhitecturală, mănăstirile de aici au și o valoare istorică importantă. Multe dintre acestea au fost construite între secolele XV și XVI, de foști domnitori și boieri moldoveni printre care îi putem aminti pe Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Petru Rareș sau Alexandru Lăpușneanu.
Cele mai mai cunoscute dintre acestea sunt Mănăstirea Putna și Mănăstirea Voroneţ, ambele ctitorite de Ștefan cel Mare. Acestora li se adaugă și mănăstirile pictate: Sucevița, Moldovița, Humor, Dragomirna, Râșca și Bogdana.
Muzeul Oului – Vama
Dacă doriți să descoperiți tradițiile și obiceiurile meșteșugărești bucovinene trebuie să faceți o vizită la Muzeul Oului. Acesta se află în localitatea Vama, situat în apropiere de Gura Humorului și adăpostește cea mai mare colecție de ouă încondeiate din România și una dintre cele mai importante din Europa. Muzeul adăpostește peste 3000 de ouă din întreaga lume. Acestea sunt lucrate în diferite tehnici și pe diferite tipuri de suport precum: coajă de ou, lemn, ceramică, porțelan, piatră sau sticlă. De asemenea, aici puteți admira și o colecție de ouă rare, provenite de la diferite animale și păsări.

Obcinile Bucovinei
Una dintre cele mai pitorești zone naturale ale județului Suceava este cea a Obcinelor Bucovinei, o subunitate a Carpaților Orientali, desemnată arie protejată de lege în anul 2011. În total, aria naturală bucovineană include șapte obcine: Brodina, Curmătura, Feredeu, Humor, Mestecăniș, Moldovița și Obcina Mare. Aceasta a fost declarată sit de importanță comunitară datorită faptului că pe fiecare dintre aceste obcini se întinde câte o localitate. Aria naturală prezintă peisaje spectaculoase și sate răsfirate de munte, iar biodiversitatea Obcinelor Bucovinei include și câteva habitate naturale. Dintre acestea regăsim doar pădurile dacice de fag, fânețele montane și vegetația specifică malurilor râurilor montane.
Dacă v-au plăcut obiectivele de această zonă pitorească a țări și istoria ei, puteți vizita și Muzeul Apei din Fălticeni, Casa Muzeu „Țăran Leonida” din Ciocănești, Casa memorială a poetul Nicolae Labiș din Mălini, dar și Muzeul Arta Lemnului și Muzeul etnografic „Casa Ion Grămadă” din Câmpulung Moldovenesc.
Zona Sucevei , un loc plin de incarcatura istorica si una din cele mai frumoase zone din tara!