A incendiat mașina polițistului care-i făcuse dosar penal

0
211
Timp de citit: 2 minute

În urmă cu câteva zile, un polițist din Darabani, Rădăuți, a făcut un dosar penal unui șofer care conducea beat. Șoferul, probabil furios, a mai așteptat puțin timp, iar acum 3 zile a dat foc mașinii personale a polițistului.

Reprezentanții Europol au declarat, într-o postare pe facebook, următoarele:

,,Acestea sunt consecințele pe care le suportă polițiștii care își fac treaba.

Este realitatea dureroasă din județul Botoșani, unde în data de 3 decembrie, colegul nostru din cadrul Poliției Orașului Darabani a fost amenințat cu moartea pentru că a ,,îndrăznit” să-i întocmească un dosar penal unui barbat pe care l-a prins conducând un autoturism sub influența alcoolului. În urmatoarea seară, în timp ce se afla în locuință alături de familie, colegul nostru a fost alarmat de strigătele vecinilor, iar când a ieșit și-a văzut autoturismul în flăcări”. 

Sindicaliștii au acuzații grave pentru șefii Poliției din Botoșani care nu i-au asigurat protecția polițistului amenințat cu moartea.

,,Deși pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o mână criminală, iar o astfel de fapta nu poate fi încadrată altfel decât ca ultraj, conducerea IPJ Botoșani nu a dispus măsuri de protecție pentru polițist și familia acestuia, cercetările efectuându-se doar pentru banală infracțiune de distrugere față de autori necunoscuți. Vom interveni punctual pentru a ne asigura că polițistul va fi despăgubit pentru aceste daune și pentru schimbarea încadrării juridice a faptei, din ,,distrugere” în ,,ultraj”, în condițiile în care avem suficiente elemente de cauzalitate care să asocieze incendierea cu calitatea de polițist”, au mai precizat cei de la Europol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here