A murit o legendă a muzicii

0
211
murit
Timp de citit: 2 minute

Legendarul cântăreţ de muzică coutry, Billy Joe Shaver, a încetat din viață. Artist american a murit la 81 de ani, din cauza unui accident vascular cerebral. Piesele legendare ale acestuia sale au fost înregistrate de Elvis Presley, Willie Nelson, Waylon Jennings, David Allan Coe, Patty Loveless, Tom T. Hall sau Jerry Lee Lewis.

Shaver a devenit apreciat în 1973 cu albumul său de debut, „Old Five and Dimers Like Me” și a fost adesea menționat ca parte a mișcării „outlaw country”, un subgen al muzicii country care a apărut în anii 1970. În noile tendinţe, alături i-au fost figuri precum Willie Nelson și Waylon Jennings. Shaver avusese anterior o pauză din procesul de compoziţie când Kris Kristofferson l-a descoperit și au înregistrat piesa „Good Christian Soldier” pe un alt album de referință, „The Silver Tongued Devil and I”.

A avut un atac de cord pe scenă. În 2007, a împușcat un bărbat în față în fața unui bar din Lorena, Texas. Acuzat de agresiune agravată, cântăreţul de muzică country a fost achitat după ce a pretins că a fost autoapărare.

Anul următor a primit singura nominalizare la premiile Grammy, pentru „Everybody’s Brother”. El a fost, de asemenea, membru al Nashville Songwriters Hall of Fame. Asociația Americana de Muzică i-a acordat lui Shaver premiul său inaugural pentru realizarea de piese în 2004.

Shaver a apărut la Country Music Hall of Fame and Museum pentru deschiderea din 2018 a unei expoziții care îi prezenta în mod proeminent „Outlaws & Armadillos: Country’s Roaring ’70s”. În 2019, Academia de muzică country i-a acordat Premiul Poeților.

sursă foto: choice.npr.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here