A murit Sorin Dăniloaia, președintele și fondatorul Rotary Club Fălticeni

0
217
Sorin Dăniloaia
Timp de citit: 2 minute

Vineri, 8 ianuarie 2021, s-a stins din viață cel ce a fost Sorin Dăniloaia, președintele și fondatorul Rotary Club Fălticeni. Această veste i-a marcat pe mulți fălticeneni, Sorin fiind un om cunoscut în oraș, dar mai ales pe prietenii apropiați și familia acestuia. Decesul a survenit în urma unui atac cerebral.

Iată câteva detalii despre viața lui Sorin Dăniloaia, oferite de familie și prietenii din Rotary Club Fălticeni.

„S-a născut la Fălticeni, fiind nepot, după mamă, al unui cunoscut preot din zonă. Tot în târgul de pe Șomuz (care, pe atunci, nu era municipiu) a urmat primii ani de școală. A absolvit Liceul de Informatică <Grigore Moisil> din Iași, dintre ai cărui profesori o evoca, cu mare respect și recunoștință, pe Ecaterina Ilisei (regretata soție a scriitorului și omului de televiziune și de radio Grigore Ilisei, membru de onoare al Rotary Club Fălticeni). După finalizarea studiilor, la Institutul Politehnic din Iași, a urmat stagiatura la Comănești, ca profesor-inginer, dar, cu prima ocazie a revenit în orașul copilăriei. A lucrat ca inginer la SC Dumbrava SA și ca șef al oficiului de calcul la SC Forestfalt SA. De mai multă vreme a devenit propriul său angajat la o firmă de familie, prin care presta servicii în județele din nord-estul țării.

În anul 2019, împreună cu câțiva prieteni, a pus bazele unui club de elită în Fălticeni, a cărui afiliere oficială la Rotary International (Districtul 2241, România și Republica Moldova) a avut loc în anul 2020, la sfârșitul lunii februarie.

Alături de ceilalți membri ai clubului a încercat să răspândească binele în comunitatea locală, sub deviza «a servi mai presus de sine», prin acțiuni de felul: ghiozdane complet echipate pentru noi proprietari din clasa I (elevi cu situație modestă), lansarea noii ediții a cărții «Fălticeni – mon amour», inițiativa «zilnic, o masă caldă» (pentru persoanele afectate de pandemie), programul «cu tine, on-line» (tablete pentru elevi), furnizare de echipament sportiv pentru un mic-mare campion din Fălticeni, donații pentru spital (paturi electrice cu dotări, măști, dezinfectant, echipamente de protecție) ș.a. Ne-a reprezentat clubul la mai multe evenimente din District, în România și în Republica Moldova”.

Sursa foto: Ziarul de pe Net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here