Ai fost idiot și n-ai mers la vot? Băi, sper că n-ai tupeu să ieși la proteste!

0
265
vot
Sursa: Time Magazine

Ce faci, Gigele? Bine, sănătos? Presupun că acum îți bei liniștit cafeaua și schimbi canalele cum își schimbă Pogba freza, fiindcă peste tot sunt știri legate de vot.

Chiar, mă, tu de ce n-ai votat?

Nu erai tu printre ăia care postau pe Facebook cu atâta patos „Nu îi ascultați pe ăștia, ieșiți la vot și salvați țara!”? Nu erai tu ăla care susținea democrația și puterea votului? Nu erai tu ăla care își punea ramă la profil cu „VOTUL MEU CONTEAZĂ” ca să mai strângă vreo cinci like-uri?

Unde a dispărut Gigel, ăla cu simțul datoriei civice? Că am găsit în locul lui un ipocrit, analfabet pe net (și nu numai, cred), care ia pe rând partidele politice și le atribuie câte un sfânt random din calendar. Care susține progresul țării și jelește fala comunismului la un pahar de țuică alături de doi tovarăși care îi împărtășesc opinia, după care își varsă nervii pe nevastă-sa (și în nevastă-sa, dacă mă înțelegi). Că asta a făcut Gigel duminică în loc să meargă la vot și să facă și el ceva concret. Și după aia se plânge, că pentru asta s-a antrenat aproape 31 de ani.

Dacă ar fi el singur, la 19 milioane de locuitori, ar fi ceva. Dar mai sunt o grămadă de exemplare ieșite din aceeași fabrică. Bărbați, femei, bătrâni, toți cu chipul, asemănarea și creierul lui Gigel. Toți formatori de opinie, toți care îl înjură pe Bill Gates, dar care s-ar călca în picioare dacă ăsta le-ar arunca o bancnotă de 20 de dolari. Că ăștia suntem.

Băi Gigeilor, da’ chiar atât de proști sunteți?

Voi v-ați ratat șansa în viață, dar noi? Ce facem noi, ăștia tineri și „răspândaci”, cum ne mai spuneți voi? Noi n-avem drept de vot. Nu încă. V-am rugat, v-am implorat să alegeți și pentru noi, pentru un viitor sigur în România*, dar v-ați făcut că plouă. Fie că „n-am, boss, cu cine să votez”, fie că voiați să îi faceți în ciudă lui Iohannis. Și, pentru încă patru ani, o să vă plângeți de cine o să vă conducă. You get what you deserve, guys.

Apropo, sper că nu plănuiți proteste anti-guvernare în perioada următoare.

Doar așa mai puteți demonstra că „trei rânduri de creier” sunt doar pe Tik-Tok, nu și în cap la voi. Ne auzim în patru ani, când o să fie toate tipurile de alegeri. Eu la 06:50 o să aștept să se deschidă secția, tu, Gigele, o să aștepți în pat să înceapă știrile. De fapt, de ce dracu’ am eu așteptări?

* Dă click aici, Gigele, și vezi cum vă ceream ajutorul, pentru 6 minute, cât durează să bagi o hârtie în urnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here