Alocațiile copiilor se majorează de la 1 februarie

0
584
Alocațiile vor crește!
Timp de citit: 2 minute

Veste bună pentru părinți și copii. Se măresc alocațiile copiilor de la 1 februarie.

Raluca Țurcan, ministrul Muncii, a anunțat că alocațiile copiilor vor crește cu 20% de la 1 februarie.

Alocaţia pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani poate ajunge la suma de 214 lei pe lună. De asemenea, și alocațiile pentru copiii cu handicap și copiii până în doi ani vor fi majorate. Acestea pot ajunge la 427 de lei lunar.

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a declarat ministrul Turcan.

Cea de-a doua tranșă de creștere a alocațiilor va avea loc în vara anului 2021.

În plus, ministrul Muncii a anunțat că discrepanțele dintre pensii vor fi eliminate. Joi se va emite ordinul de ministru conform căruia se va face recalcularea tuturor pensiilor.

„În acest moment aş putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în faţa a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic, practic, va fi cel mai probabil prorogată, astfel încât în paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, să pregătim o nouă lege a pensiilor, sustenabilă din punct de vedere financiar, care să aducă contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei noi legi a pensiilor. Mâine voi declanşa ceea ce trebuia făcut încă din iulie, cred, 2019 şi anume să dau un ordin de ministru prin care să fie revizuite, evaluate toate dosarele de pensie”, a mai declarat Raluca Turcan.

Vor crește și pensiile.

Majorarea pensiilor este prevăzută în Legea 127, iar momentan este în vigoare Legea 263.

Și premierul Florin Cîțu a anunțat majorarea pensiilor și a alocațiilor. Cât despre sporurile pe care le primesc bugetarii, premierul a spus că analiza nu s-a finalizat încă.

Sursa foto: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here