Am întrebat 7 liceeni de ce au stat acasă în ziua votului. Iată ce au răspuns!

0
437

Situația actuală este una incredibilă. Nici 32% dintre români nu s-au prezentat duminică la vot. Vrem o țară „ca în afară”, vrem o conducere competentă, vrem drepturi, privilegii, dar când vine vorba să contribuim la binele țării, dăm înapoi. Am întrebat 7 elevi din clasa a 12-a de ce au stat acasă în ziua votului, cu condiția de a rămâne anonimi. Uite cum văd tinerii situația actuală:

„De ce nu am votat? Întrebarea corectă este «de ce aș vota»?

Să fim serioși. Cât timp predomină babele la secțiile de votare, PSD o să fie la putere. De ce să mă mai chinui să mă ridic din pat? Îmi pierd timp prețios din viață în care aș putea să dorm sau să învăț pentru un viitor mai bun. Dacă România nu e capabilă să voteze corect, eu nu vreau să aparțin de țara asta. Nu spun că nu mă interesează viitorul țării, dar nu consider că votul meu ar fi făcut vreo diferență.”

– Sabina, 18 ani, vrea tineri la secțiile de votare dar nu crede că prezența ei e necesară.

„Sunt toți babalâci, n-am pe cine să votez.

Adică uită-te și tu. Numai fosile la conducere. Mi-e că dacă îi votez, mor până la alegerile următoare. Și nici nu pot face o schimbare pentru noi, tinerii, în învățământ, sunt prea bătrâni. Mai bine stau eu frumos acasă și îmi văd de ale mele. Prost să fii să te duci la vot cu așa candidați”.

– Mihai, 19 ani, nu a auzit de Domnul ICS, candidatul independent de 24 de ani de la Suceava care militează pentru învățământ. 

„Nu am ieșit la vot pentru că la anu’ și așa plec din țară la facultate.

Nu-mi pierd timpul cu lucruri care nu mă privesc. Eu plec la facultate în Anglia, acolo nu mă mai interesează de Iohannis, Orban și cine mai e la conducere. Să facă borș cu voturile lor!”

– Bianca, 18 ani, she doesn’t belong to Romania anymore.

„Mi-e silă de România și de ceea ce a ajuns.

Acum 30 de ani oamenii ieșeau la vot, erau interesați de țara lor, erau implicați. Merităm o schimbare. Acum tinerii nu mai ies la vot. Eu nu am ieșit pentru că votul meu n-ar conta mai mult decât celelalte. Nu ies la vot pentru un sticker pe spatele buletinului.”

– Flavius, 18 ani, pentru el votul înseamnă un sticker pe spatele buletinului.

„Pentru că partidul pe care vreau eu să-l votez nu s-a inventat încă în România.

Vreau un partid care să lupte pentru noi, elevii. Nu mi se pare normal să am la BAC materia pe care a avut-o și mama, texte de pe vremea războiului. Nimeni nu se interesează de educația noastră, nimănui nu îi pasă cu adevărat. Mie de ce să-mi pese?”

– Maria, 18 ani, repet, oamenii ăștia chiar nu au auzit de candidați independenți?

„Sunt un spirit liber, politica mă îngrădește.

Mi se pare că toți sunt comuniști. De când eram mică ai mei îmi ziceau că toți vor să ne țină în lanțuri și că dacă îi votez, le dau apă la moară. JOS CEAUȘESCU 2020!”

– Diana, 19 ani, nu am nimic de adăugat.

„N-am ieșit la vot că ningea afară.

Am un sistem imunitar foarte slab. Nu risc să răcesc sau să iau vreo boală pe acolo. În astfel de vremuri trebuie să stăm acasă. Nu ieșim așa aiurea ca să ne aflăm în treabă.”

– Ionela, 18 ani, a pus azi dimineață la story selfie de la cafenea.

Concluzia? Toți vor schimbare, nimeni nu contribuie la ea. Trăim după principiile comuniste ale părinților și bunicilor noștri și apoi ne mirăm că mințile strălucite ne pleacă în străinătate. Good job, România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here