Artistul Victor Socaciu s-a stins din viață

0
259
Victor Socaciu
Timp de citit: 3 minute

Doliu în sfera muzicii românești. După o perioadă de stat în spital, cantautorul Victor Socaciu a trecut la cele veșnice astăzi, 27 decembrie 2021.

Artistul avea 68 de ani.

Artistul avea probleme grave de sănătate de natură renală, după ce a suferit un transplant acum ceva timp. În aprilie 2021, Victor Socaciu a fost diagnosticat pozitiv cu virusul COVID-19. A stat internat în spital timp de 3 săptămâni. Reamintim că fostul parlamentar suferă de diabet.

Născut în 14 ianuarie 1953 la Brașov, Victor Socaciu a provenit dintr-o familie de oameni simpli, dar „foarte deschiși”, după cum spunea chiar artistul în biografia sa, unde a mărturisit că era atât de impresionat de romanțele pe care i le cântau părinții săi, încât se ascundea sub masă și plângea. Chiar dacă nu înțelegea ce însemna o iubire trecută, era emoționat de gravitatea cântecului și frumusețea armoniei vocale.

Muzician, compozitor, cântăreț și chitarist, printre altele, el a fost atras de folk încă din anul 1972, când l-a ascultat la radio pe Mircea Florian. Exista atunci moda cenaclurilor, iar la Brașov se înființase Cenaclul Dacia-Felix, înainte chiar să apară Cenaclul Flacăra.

Cântărețul Victor Socaciu a avut parte si de necazuri dupa ce a trecut printr-un transplant renal, făcut la Cluj Napoca. În 2018 a fost audiat la DIICOT în dosarul medicului Mihai Lucan. Le-a explicat procurorilor pas cu pas cum în 2009 a ajuns să primească doi rinichi de la o fetiţă de 10 ani aflată în moarte clinică.

Nici viața privată nu a fost scutită de probleme.

În 2012, Marina Almășan și Victor Socaciu divorțau cu scandal, acuzându-se unul pe altul de infidelitate. De atunci, cei doi și-au aruncat cuvinte grele.Prezentatoarea TVR 1 și-a acuzat fostul soț de faptul că nu plătește pensie alimentară și nu se preocupă de fiul lor. Deși artistul a negat vehement ca avea o relatie extraconjugala cu impresara lui, la puțin timp după divorț s-a căsătorit chiar cu ea. În ultimii ani, a reuști să refacă și relația cu fiul său.

Deși este cunoscut în special pentru activitatea sa muzicală, Victor Socaciu este și diplomat. În 2017, el solicita încheierea misiunii sale în calitate de șef al Consulatului General al României la Montreal, iar Guvernul îl rechema. El fusese consul încă din aprilie 2014. Între 2008 și 2012, Socaciu a fost și deputat PSD și a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa foto: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here