Astra poate fi exclusă din Liga 1! Un fotbalist ar fi recunoscut că s-a dopat

0
182
Astra Giurgiu
Timp de citit: 2 minute

Scandal uriaș la Astra Giurgiu! Pe lângă situația sub medie de la club, giurgiuvenii au probleme și cu dopajul!

Trei fotbaliști de la formația din Liga 1 Astra Giurgiu ar fi folosit în 2020 o terapie intravenoasă interzisă.

Cei trei fotbaliști sunt Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto. Aceștia și-ar fi introdus în corp vitamine și minerale; chiar dacă nu sunt substanțe interzise, a fost injectată o cantitate mai mare de 100 ml în 12 ore, lucru interzis de WADA (Agenția Mondială Anti-Doping), potrivit Digi Sport.

„Cei trei crai” au fost suspendați anul trecut, veste confirmată de Cristi Balaj, fost arbitru, acum președinte al Agenției Naționale Anti-Doping. Dar abia acum explodează bomba.

La termenul din 14 februarie, Alex Ioniță ar fi recunoscut că s-a dopat la o clinică din București!

Fotbalistul de 26 de ani ar fi recurs la acest gest sfătuit de prieteni, familie și impresarul său. În cazul în care colabora cu cei de la ADAN, ar fi primit o pedeapsă mai mică și nu și-ar fi distrus complet cariera. Regulamentul ANAD spune că, dacă un jucător colaborează cu autoritățile și își recunoaște vina, pedeapsa i se reduce cu până la 75%.

Situația e mult mai complicată pentru ceilalți doi fotbaliști, și chiar pentru Astra. Seto și Fatai nu au recunoscut nimic și nu s-au prezentat la audierile ANAD. Astfel, ar putea fi suspendați drastic, patru ani excluși din orice competiție. Iar clubul din Giurgiu poate fi exclus din Liga 1!

Digi Sport mai scrie că pot fi consecințe drastice pentru România, dacă FRF și LPF nu o vor exclude pe Astra. Am putea avea „interzis” în cupele europene de orice fel, dar și în preliminariile naționalei și la turneele finale!

Un nou termen în cazul celor trei fotbaliști va fi pe 4 ianuarie.

Sursa foto: Sport Pictures

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here