Avertismentul lui Raed Arafat către vârstnici: „Fie vă vaccinați, fie muriți!”

0
384
Raed Arafat
Raed Arafat
Timp de citit: < 1 minute

Cu toate că epidemiologii nu sunt siguri de o eventuală interacțiune între COVID-19 și virusul gripal, Raed Arafat îndeamnă vârstnicii la mare atenție.

Secretarul de stat consideră că populația trebuie să se vaccineze cât mai repede pentru a nu-și risca viața. Asta chiar dacă vaccinul nu se găsește în doze suficiente.

„Suntem în perioada în care avem gripă sezonieră și COVID-19. Vaccinarea antigripală este extrem de importantă. Mai vin niște doze în luna noiembrie, asta știu sigur, adică câteva sute de mii, dar vaccinarea antigripală previne, mai ales la persoanele vulnerabile, îmbolnăvirea simultană cu cei doi viruși. Mai rău decât să ai și SARS-CoV-2 și virusul gripal nu există, mai ales pentru o persoană vulnerabilă cu comorbidități. Deci, vaccinarea este foarte importantă”, a declarat Raed Arafat.

Conform Colegiului Medicilor, vaccinul va fi disponibil după data de 15 noiembrie. Totuși, în ciuda pandemiei, numărul românilor care doresc să se vaccineze a crescut nesemnificativ față de anul trecut, cu un procent de doar 5%. În 2019 doar 17% din populația României s-a vaccinat.

Sursa foto: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here