Bărbat distrus de medici după ce aceștia i-au amputat piciorul greșit. Eroarea s-a aflat abia după trei zile

0
764
Unui bărbat din Austria i-a fost amputat piciorul greșit
Unui bărbat din Austria i-a fost amputat piciorul greșit
Timp de citit: < 1 minute

Credeați că doar în România se găsește câte un Dorel în spitale? Un bărbat din Austria a fost schilodit la propriu de medici, după ce aceștia i-au amputat piciorul greșit. Culmea, eroarea a fost descoperită abia după trei zile.

Digi 24 scrie că incidentul a avut loc la Clinica Freistadt, din Austria. Respectivul bărbat. de 82 de ani, suferea de mai multe boli care i-au infectat picioarele, amputarea membrului inferior stâng fiind necesară.

„Suntem profund şocaţi de faptul că marţi, 18 mai, în pofida standardelor de asigurare a calităţii, piciorul greşit al unui bărbat de 82 de ani … a fost amputat”, a fost prima reacție a clinicii. Aceasta susține că totul s-a descoperit joi dimineață, când a fost schimbat bandajul pacientului. Confuzia s-a făcut cu puțin timp înainte de operație, când a fost marcat piciorul care trebuia amputat.

„Din păcate, greşeala prin care piciorul drept a fost amputat în loc de cel stâng, a avut loc ca urmare a unei serii de circumstanţe nefericite”, mai transmite clinica. Bărbatul a beneficiat de asistență psihologică și se pregătește să-i fie amputat piciorul corect, de altfel singurul rămas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here