Biletul de tren pentru bicicletă a ajuns să coste mai mult decât cel pentru o persoană

0
576
Un brașovean a plătit pentru un bilet de tren pentru bicicletă mai mult decât propriul bilet / Foto: Digi 24
Un brașovean a plătit pentru un bilet de tren pentru bicicletă mai mult decât propriul bilet / Foto: Digi 24

Cine ar fi crezut că biletul de tren pentru o bicicletă banală poate costa mai mult decât biletul călătorului? Un tânăr din Brașov a trăit asta „pe propria piele”, arătându-și indignarea pe rețelele sociale.

Bărbatul, pe numele său Maximilian Radu Munteanu, a dezvăluit că o călătorie cu trenul l-a costat ceva mai mult decât și-ar fi închipuit.

Digi 24 scrie că brașoveanul a plătit pentru propriul său bilet de tren 44,2 lei, iar pentru bicicletă a fost nevoit să achite 45 de lei. Surplusul ar proveni, din câte afirmă bărbatul, din superficialitatea cu care controlorii i-au evaluat greutatea bicicletei.

„CFR are tarife paușale și acolo unde nu există vagoane speciale pentru depozitat biciclete, aplică un tarif pentru marfă voluminoasă pentru orice bicicletă. Ești la cheremul controlorului. Mie mi-a evaluat bicicleta din ochi că are 15 kg. N-am mai stat să îi explic că nu are 15 kg, a sunat pe cineva și l-a întrebat dacă e ok să mă taxeze cu 15 și a zis da”, spune Maximilian Radu Munteanu pentru Digi 24.

Un alt bărbat a trăit prin aceeași experiență.

„Când am fost în Viscri în toată zona aceea cu bicicletă, deși erau 60 de km, biletul era 10 lei pentru mine, iar pentru bicicletă am plătit 30 de lei, la fel și prietena mea”, spune Camil Dorofte.

„Bicicleta are un preț standard, nu e redus, 15 lei pe distanța București-Brașov în momentul acesta. Vom călători cu CFR-ul și am luat bilete la vagonul pentru biciclete, există un vagon special unde se pot pune maxim 8 biciclete la CFR. E foarte în regulă, nu e nicio probleme, trebuie să avem doar un lanț de biciclete să nu stăm lângă ea”, afirmă Ana Manițiu, o altă „pățită”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here