Câțiva musafiri veniți în vizită au furat un televizor și l-au vândut pe un bidon de bere

0
603

Un localnic dintr-un sat din județul Iași a fost prădat de câțiva musafiri chiar în casa tatălui său! Veniți în vizită, aceștia au furat un televizor pe care l-au vândut pe 220 de lei și un bidon de bere.

Întâmplarea datează din octombrie 2018, în satul Poiana de Sus din comuna ieșeană Țibana. Doi bărbați au mers în vizită la un consătean, alături de care au băut până în jurul orei 23. Gazda i-a condus ulterior până la poartă, dar unul dintre musafiri a spus că vrea să vorbească cu fiul acesteia, care locuia într-o altă casă din aceeași curte. Bărbatul a acceptat, neștiind că de fapt băiatul lui nu e acasă.

Astfel, acesta le-a pus oaspeților „prada” pe tavă.

N-a durat mult până ca oaspeții să plece din casa localnicului cu un televizor Samsung și două telefoane mobile. Potrivit ziaruldeiasi.ro, aceștia au vândut televizorul patronului barului din sat, pe o sumă „de nimic”: 220 de lei și un butoi de bere. Fiul gazdei a observat lipsa obiectelor în dimineața următoare, bănuindu-i pe cei doi când a aflat de la tatăl său că au fost la el acasă. Acesta a fost sunat de sora unuia dintre hoți, care l-a rugat să nu depună plângere întrucât vor returna obiectele.

Hoții au prezentat în instanță un document care atestă că părțile s-au împăcat, însă acesta nu era valabil deoarece era semnat de tatăl victimei, care oricum murise între timp. Făptașii au fost trimiși în judecată pentru furt calificat, dar și pentru alte fapte comise ulterior. Unul dintre ei a fost condamnat la 3 ani și 10 luni, iar celălalt, deși a fost lăsat inițial lăsat în libertate, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel, care va soluționa cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here