Caz închis! UEFA recunoaște că Sebastian Colțescu nu e vinovat de rasism

0
269
Sebastian Colțescu, la meciul PSG-Istanbul Bașakșehir / Sursa foto: Profimedia
Sebastian Colțescu, la meciul PSG-Istanbul Bașakșehir / Sursa foto: Profimedia
Timp de citit: < 1 minut

Scandalul de rasism în care arbitrul Sebastian Colțescu a fost implicat a făcut înconjurul lumii fotbalului. UEFA a decis că arbitrul nu a fost rasist când a folosit apelativul „ăla negru”!

Cu două luni în urmă, la meciul din UEFA Champions League dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, a izbucnit un scandal monstru.

Colțescu, arbitru de rezervă la acel meci, i-a transmis „centralului” Ovidiu Hațegan să-l elimine pe secundul turcilor, Pierre Webo. Doar că, sub presiunea momentului, arbitrul s-a adresat cu apelativul „ăla negru”. De acolo i-a „sărit muștarul” lui Webo, dar și jucătorilor de pe teren, care au părăsit terenul în minutul 16. Nu a durat mult și scandalul a devenit viral în toată lumea.

Și totuși, Sebastian Colțescu e nevinovat.

O recunoaște chiar UEFA, care consideră că „ăla negru” nu are nicio legătură cu apelativul „negro”, unul rasist. Ba din contră, expresia „the black one” e folosită și de asociațiile care luptă împotriva discriminării, potrivit ziarului SPORT. Tot ce a vrut Colțescu a fost să fie mai specific, să-l lămurească pe Hațegan cu privire la persoana care trebuia eliminată.

Partida PSG-Bașakșehir, din grupele Champions League, a fost ultima arbitrată de Colțescu, retras de pe lista FIFA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here