Ce aduce anul 2021 pentru fotbalul mare? EURO 2020, cap de afiș

0
245

Este adevărat, anul 2020 a pus la grea încercare fotbalul din toată lumea. Multe competiții au fost amânate, unele chiar suspendate, dar 2021 promite să se revanșeze cu o mulțime de competiții de cel mai înalt nivel. Majoritatea competițiilor de care vă spuneam vor fi difuzate la TV, în România.

Capul de afiș e ținut, în mod clar, de EURO 2020.

Într-adevăr, EURO 2020 jucat în 2021 sună puțin ciudat, dar pandemia a dat peste cap întregul calendar. De notat faptul că și în România se vor juca 4 meciuri în acest Campionat European, trei în faza grupelor și unul în optimile de finală. EURO 2020 va începe pe 11 iunie, iar finala va avea loc pe 11 iulie. Cel mai probabil, turneul final va fi difuzat de PRO TV.

Dacă vrei să vezi programul EURO 2020, incluzând grupele și orașele în care se va juca fiecare partidă, dă un click aici.

Totuși, faptul că naționala noastră nu va juca la acest turneu final reprezintă o reală dezamăgire. De ținut cont de faptul că am avut și șansa mini-turneului de baraj de la Nations League.

Apropo, în 2021 avem și turneul Final Four al Ligii Națiunilor!

Câștigătoarele celor patru mini-ligi (Italia, Belgia, Franța și Spania) vor disputa trofeul Nations League între 6 și 10 octombrie, într-un mini-turneu jucat la Milano și Torino. Cert este că vom avea o câștigătoare diferită față de 2019. Atunci, Portugalia lui Ronaldo s-a impus în noua competiție internațională înființată de UEFA. Este posibil ca tot PRO TV să difuzeze acest meci.

Dacă naționala mare nu va participa la un turneu final, ei bine, pentru „tricolorii mici” 2021 va fi un an încărcat.

România U21 va juca mai întâi la Campionatul European din Ungaria și Slovenia, unde e în grupă chiar cu vecina gazdă (click aici pentru a vedea grupele integrale). Apoi, va juca la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru acest an din cauza pandemiei. Naționala noastră de tineret s-a calificat la JO datorită rezultatelor uimitoare de la EURO-U21 2019, când a ajuns până în semifinale. Atât EURO 2021, cât și Jocurile Olimpice, ar putea fi difuzate de TVR.

Naționala mare va juca anul acesta preliminariile pentru Cupa Mondială din Mexic. La prima vedere, grupa României nu ne dă șanse prea multe, dar sperăm la meciuri mari din partea elevilor lui Mirel Rădoi. Un avantaj este faptul că pornim din urna a doua valorică, ceea ce ne dă șanse teoretice la barajul pentru CM. Cele 10 meciuri din preliminarii vor fi la TVR.

O noutate în fotbalul european este UEFA Conference League, o nouă competiție intercluburi.

Aceasta va fi dedicată echipelor mici din Europa, aici calificându-se echipele din țările sub locul 15 în clasamentul coeficienților. De asemenea, aici vor retrograda echipele care pierd în Europa League, așa cum retrogradează echipele din Champions League. Din păcate, începând cu sezonul 2021-2022, când debutează Conference League, echipele românești nu vor mai juca în Europa League. Campioana va juca în Champions League, dar celelalte echipe vor participa în noua competiție. Asta reprezintă o altă dovadă a nivelului slab din fotbalul românesc. Mai ales că țara noastră e pe locul 30 în clasamentul coeficienților.

La fel ca UCL și UEL, Conference League ar urma să fie difuzat de Digi Sport, Look Sport și Look Plus.

Evident, încă vom putea urmări campionatele tari ale Europei. La Liga, Bundesliga, Serie A și Ligue 1 se văd la Digi Sport (unele dintre ele și pe Look/Telekom Sport). Nu uităm nici de Premier League. Cei care vor să vadă drumul lui Liverpool pentru apărarea titlului sau lupta pentru Top 4 pot urmări totul pe Euro Sport. Chit că nu sunt meciuri mari, și Liga 1, respectiv Liga 2 vor putea fi urmărite pe Look, Telekom Sport și Digi Sport.

Decolăm din Europa și vă prezentăm un alt eveniment din fotbalul mare.

Copa America ar fi trebuit să se joace anul trecut, dar a fost amânată (motivul e evident). Se joacă în Argentina și Columbia și urmărește încercarea lui Leo Messi de a obține, într-un final, un trofeu cu naționala. Brazilia, cu Neymar în frunte, vine după triumful din 2019 și va încerca să își apere titlul. Turneul sud-american va fi difuzat în România de Eurosport.

Anul 2021 promite să nu dezamăgească din punct de vedere fotbalistic. Adună-ți prietenii și pregătește-te, vei avea parte de spectacol la cel mai înalt nivel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here