Comercianții de la Piața Mare, nemulțumiți de noile restricții

0
147
Piața Mare
Piața Mare
Timp de citit: 2 minute

Începând de luni, au intrat în vigoare noile restricții pentru combaterea COVID-19. Printre acestea, închiderea piețelor ce funcționează în spații închise. Comercianții și producătorii de la Piața Mare din Suceava s-au arătat nemulțumiți de această măsură.

Astfel, zeci de persoane au refuzat să se mute la tarabele amplasate afară, relatează Monitorul de Suceava.

Inconvenientul vine din faptul că, amplasându-și produsele afară, unde temperaturile sunt scăzute, acestea se vor altera, iar munca lor va fi în zadar.

„De ce să închidă piața? Sunt luminatoare pe unde se poate face aerisirea și ventilația. Nu e normal să fim aruncați afară, în prag de iarnă”, e declarația unui comerciant de la Piața Mare. Un altul consideră nedrept faptul că Piața Obor din Capitală e deschisă, dar Piața Mare nu.

„Am cartofi, pentru care am muncit un an întreg. Aici, afară, o să înghețe, iar munca mea s-a dus de râpă”, se plânge o femeie.

Nici situația comercianților de flori nu e mai roz. În timp ce unii și-au așezat florile pe trotuarul din fața Pieței Mari, alții le-au luat acasă, reclamând faptul că plantele nu vor rezista la frig.

„Trebuie să discutăm despre siguranța sănătății oamenilor. Medicii au spus că este un risc ridicat de transmitere a bolii în spații închise. Eu îi înțeleg pe oameni până la un punct, dar decât să stea o zi la ATI în spital, mai bine să stea afară la tarabă. Vreau să-i protejăm pe oameni și asta vom face, chiar dacă sunt nemulțumiri în rândul lor”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, după discuții cu comercianții.

Sursa foto: suceava-smartpress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here