Cont fals de Facebook cu numele PS Damaschin Dorneanul al Sucevei

0
364
PS Damaschin Dorneanul

Probabil că unii dintre noi am observat că PS Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei să Rădăuților, are un cont de Facebook numit „Damaschin Dorneanu”.

Însă astăzi, la câteva zile după apariția acestui cont, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a exclus ideea că aparținătorul contului ar fi chiar episcopul sucevean. 

„Vă aducem la cunoștință faptul că a fost creat un cont fals pe numele Preasfințitului Părinte Damaschin. Rugăm pe toți cei care aveți posibilitatea, să RAPORTAȚI acest cont, asigurându-vă că singura cale de adresare către dumneavoastră este pagina oficială a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Preasfinția Sa NU ARE și NU VA AVEA o pagină personală de Facebook”, declară cei din Arhiepiscopie pe pagina lor de Facebook.

„Acest cont a apărut în data de 9 februarie și a adunat un număr de 1.000 de prieteni în numai două zile.

Cel care a făcut asta se dă drept PS Damaschin, răspunde la mesaje ca fiind Preasfinția Sa și suntem nevoiți în aceste condiții să luăm măsuri împotriva celui care a creat acest fals cont. Toate raportările pe care le-am făcut până la această oră nu pot fi revizuite, întrucât nu încalcă politica acestei rețele de socializare. Încercăm astăzi să facem dovada proprietății cu un act de identitate al Preasfințitului, însă nici asta nu constituie o variantă tocmai sigură. Dacă reușim cu raportarea în masă, poate nu mai e nevoie nici de proces.

Ceea ce este clar pentru noi este faptul că avem de a face cu un teolog, este sigur acest lucru și prin like-urile date unor alte pagini cu orientare teologică. Încercăm să facem ca acest fapt să se finalizeze cu cât mai puține daune. Nu știm ce poate face în continuare acest personaj. Poate cere sprijin financiar în numele Preasfințitului sau alte isprăvi care ar putea dăuna imaginii înaltului ierarh.

Dacă era doar un Fan Page, să se bucure cei care îl apreciază pe Preasfințitul Damaschin, mai era ce mai era, dar să te dai drept Preasfințitul e un lucru grav, care constituie infracțiune”, a declarat preotul Alexandru Flavian Sava, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here