Credință infinită! Un câine și-a păzit casa și după trei ani de la moartea stăpânilor

0
239
câine
Timp de citit: 2 minute

Ai nevoie de un prieten, un tovarăș care să-ți fie credincios pe veci? Câinii sunt cea mai bună alegere. Un câine din Suceava și-a păzit casa chiar și la trei ani după ce stăpânii săi au murit!

Credinciosul patruped e din localitatea Tișăuți, județul Suceava.

După moartea stăpânilor casei, din cauza singurătății, câinele a devenit sălbatic și agresiv. A păzit chiar și rămășițele casei. Un nou proprietar a cumpărat casa, după care a demolat-o, potrivit Monitorul de Suceava.

Din fericire, Asociația Casa lui Patrocle, specializată în astfel de cazuri, a intervenit în cazul câinelui, în vârstă de 12 ani.

„Împreună cu jandarmii am mai salvat un suflet. Apel la 112 cum că într-o gospodărie ai cărei bătrâni au murit în urmă cu vreo trei ani, a rămas câinele de izbeliște. Câine care ar mușca și ar fi agresiv. Un câine bătrân de peste 12 ani, singur și sălbăticit. Lesne de înțeles, căci stă acolo singur de peste trei ani.

L-ar fi hrănit o rudă a bătrânilor în tot timpul ăsta, dar săptămâna trecută casa a fost vândută. Noul proprietar a demolat casa bătrânească. Câinele a rămas acolo cuminte pe movila lui de moloz. Și pare că păzește ce-a mai rămas din casă și din amintirile sale dintr-o altă viață alături de oamenii care l-au crescut”, declară reprezentanții asociației, citați de Monitorul de Suceava.

Între timp, câinele a fost luat în îngrijire și a fost trimis și la un veterinar, pentru a vedea problemele de sănătate ale vietății.

„Chel, slab, fără dinți. Cam răutăcios ce-i drept, dar de singurătate și teamă. Mai are rost să întrebăm de ce nu s-a găsit un vecin, un om dintr-un sat întreg care să-l adopte și să-i poarte de grijă? N-are sens. Va rămâne în grija noastră și nu-i va lipsi nimic. Mulțumim Jandarmeriei Suceava pentru sprijin și implicare!”, mai spun cei de la Casa lui Patrocle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here