Crimă și investigație: documentare pe care trebuie să le vizionezi în weekend

0
479

În ultimul timp, Netflix s-a autodepășit când vine vorba despre documentare. Fie că ești un iubitor de istorie, modă, mâncare, sau îți pierzi nopțile citind despre viața criminalilor în serie care au marcat anii ’90, Netflix cu siguranță are ceva pentru tine. Astăzi vorbim despre crimă și investigație, so stick with me!

1. Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer

Nu vă lăsați păcăliți de titlu, este un adevărat rollercoaster. E un serial de genul „atât de disturbing dar nu mă pot opri.”

Internetul e plin de oameni sensibili. Și nu, nu mă refer la fulgii de zăpadă din 2021 care sunt ofensați și dacă respiri, mă refer la the real OGs. Aruncăm o privire înapoi în 2010, pe vremea când orice site era deep web pentru că nu existau listele alea kilometrice de termeni si condiții.

Pe scurt, un neica nimeni obsedat de atenție și faimă s-a filmat omorând două pisici, s-a pus pe net și la scurt timp a devenit viral. A prins gustul adrenalinei și a omorât și un om prin metoda loverboy. Povestea e relatată de câțiva dintre oamenii care au ajutat la demascarea criminalului. Nu, nu erau agenți FBI și nici nu aveau vreo legătură cu domeniul. Erau niște oameni de pe un grup de Facebook care s-au lăsat duși de val și au elucidat unul dintre cele mai complexe și controversate mistere de pe internet.

Concluzia? Don’t F**k With Cats!

2. Trial 4

Nu este neapărat un documentar despre crimă, este despre un „criminal” probabil nevinovat.

În anii 90, arestarea pe nedrept unui tânăr de culoare era ceva la ordinea zilei. Sean Ellis avea doar 19 ani când a fost condamnat pentru o crimă pe care nu a comis-o. Era suspect pentru uciderea unui polițist, fără niciun document clar, numai speculații.

Prin acest documentar asistăm la cel de-al 4-lea proces cu care trebuie să se confrunte Ellis. Va fi eliberat?

3. American Murder: The Family Next Door

O să încep prin a spune că nu e un documentar basic cu un storyline definit, actori și efecte sonore creepy care să te țină treaz noaptea. După modul în care este realizat se aseamănă cu „Paranormal Activity”, fiind un screen-movie reușit. Diferența o face faptul că American Murder este înspăimântător pentru că este 100% autentic.

Filmul relatează povestea unei familii aparent perfecte, care brusc s-a destrămat. Shanann Watts își trăia viața online. Fiecare postare de pe rețelele de socializare forma imaginea unui cuplu fericit cu doi copii extraordinari și unul pe drum. Ceea ce se afla în spatele acestei aparențe, este absolut îngrozitor.

De ce iubesc acest documentar și îl recomand tuturor? Pentru că l-am simțit. Este atât de catchy încât, chiar dacă știam cum se va termina, m-a ținut acolo și m-a făcut să cred că nu am nicio idee.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here