CTP despre Maradona: „Un drogat și un bețiv”. Tataie, da’ cine te crezi?

1
377
CTP

Să o zicem pe aia dreaptă, din capul locului. Moartea lui Diego Maradona a stârnit un imens val de reacții (ca în ’86 cu „Mâna lui Dumnezeu”). Cele mai multe reacții au fost pozitive, de recunoștință față de ce a făcut „El Pibe D’Oro” pentru fotbal și pentru sport, în general. Numai unul trebuia să fie mai cu moț. CTP (a se pronunța cum pronunță Iohannis PSD, are mai mult farmec).

Cristian Tudor Popescu, adică. Jurnalist, scriitor la Republica. Ocazional comentator de tenis și permanent lansator de critici.

Evident, o să vă întrebați ce am cu el. Cu persoana lui, care începe să devină un fel de Dana Budeanu male edition, n-am nimic. Ba chiar ar trebui, în teorie, să îi ofer ceva respect pentru cariera sa. Doar că, în urma decesului lui Diego Maradona, de care vorbeam la început, a trebuit să „iasă la rampă” și el cu ceva.

Dar în loc să aducă în vedere aspectele pozitive ale lui Maradona, a ales să arunce cu noroi direct din roabă în cine a fost, în fond, Diego.

„Vreți să plâng pentru un om care a murit eroic din pricina excesului dement de droguri? Se droga, potrivit declarației lui, stimați fani ai lui Maradona, se droga de duminică până miercuri, așa spunea: am party-urile mele de cocaină de duminica până miercuri, dup-aia mă duc sa joc fotbal la final de săptămână. Un om care a băut în neștire, care a mancat în neștire, care a fumat trabuc în neștire până când i-au crăpat inima și creierul la 60 de ani! Vreți să-l plâng pentru asta?!”. Cam asta e bucățica de opinie care i-a făcut pe toți să sară asemeni răposatului mijlocaș argentinian în fața lui Shilton în Mexic. Foarte bine, are dreptul la o opinie, fiecare cu a mă-sii, vorba românului.

Doar că, probabil din cauza vârstei, lui CTP i s-a pus un dop pe creieraș suficient încât să nu observe o chestie foarte simplă. Diego și Maradona sunt două entități diferite. Aceeași persoană, dar împărțită în două. Nu interesează pe nimeni ce a făcut Diego în timpul vieții, crede-mă! Și nici n-ar trebui. Câtă cocaină a tras, câți litri de vodcă a băut, ce femei a agățat, e irelevant! Lumea o să-și aducă aminte de „dublele” cu Anglia și Belgia și de meciurile jucate pentru Napoli, Barcelona și restul echipelor.

De ce insiști, dom’le, să răsucești morții în morminte?

În loc să îi aduci aminte fotbalului mondial că una dintre marile lui șanse s-a numit Maradona, tu alegi să nu faci parte din „turmă”. Cred că ești singurul care calcă în picioare o aulă pe care mulți o sărută cu patos. Lumea o să-și amintească de el ca fiind o legendă. Tu o să fii pomenit de vreo 2-3 ori în presă și cam atât.

Tot insiști că „despre morți, numai de bine” e o zicală fără sens. Dar cum ar fi dacă ar veni cineva să îți denigreze neamurile decedate? Începi să devii ipocrit și penibil, zău!

Și dacă nici până acum nu ți-ai dat seama de asta, atunci vremea ta a cam apus, moșule. Ar cam fi cazul să te dai la o parte.

Mai o carte citită la căldurică, mai un șpriț (nu prea mult, că te calcă femeia cu tocurile de cinșpe’). Hai, că nu-i chiar așa de rea pensionarea, nu? Totuși, abia aștept să văd ce aberații mai publici data viitoare, tovarășe CTP. Asta dacă totuși hotărăști să rămâi un hater senil până la capăt.

1 COMENTARIU

  1. Domnule Bertea retrag ce am spus la articolul anterior
    Aveti dreptate, dar sa tineti la calendaru ortodox, e singura noastra scapare din atata virus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here