CTP nu crede în numirea lui Cîțu: „Va fi orice, dar nu prim-ministru!”

0
200
CTP
Timp de citit: 2 minute

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este reticent în privința nominalizării lui Florin Cîțu pentru postul de premier. CTP consideră că tot Ludovic Orban va conduce „frâiele” Guvernului.

„Ceea ce voi reţine din sceneta din seara aceasta este râsul amar în care a pufnit în mască domnul Florin Cîţu, atunci când Ludovic Orban i-a dat cuvântul cu apelativul «domnu premier». Florin Cîţu va fi orice, dar nu premier. Fiind ministru de finanţe, avea un rol important, dar acum este premier cu numele şi nu văd ce va conduce”, a spus gazetarul la o emisiune Digi 24.

În urma negocierilor, s-a stabilit că PNL va avea 9 ministere, cele mai multe. Urmează USR-PLUS, cu 6 cabinete, și UDMR, cu 3.

„Ce să caute Cîţu peste miniştrii de la USR-PLUS, peste cei de la UDMR sau peste cei de la PNL? O să-i poată eventual remania pe cei de la PNL. Performerul acestor negocieri este Orban, care a pierdut alegerile, dar şi-a conservat puterea în partid”, recunoaște CTP.

Totodată, acesta crede că Orban deține nu numai controlul Guvernului, ci al întregului partid. Nu mai consideră că președintele Klaus Iohannis cântărește la fel de mult în cadrul partidului.

În schimb, gazetarul consideră că un lucru bun ar fi numirea lui Vlad Voiculescu pentru postul de ministru al Sănătății.

„A încercat să schimbe nişte lucruri acolo, unde e foarte greu să desfaci pâsla groasă de relaţii şi clientelism din domeniul sănătăţii. De asemenea, un lucru bun este şi faptul că Predoiu nu va mai fi la Justiţie”, a spus CTP în cadrul aceleiași emisiuni.

Sursa foto: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here