CTP se ia de o senatoare AUR: „E copia fidelă a lui Corneliu Vadim Tudor”

0
383
CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu se dezminte. CTP a apărut la o emisiune de la Digi 24, unde a trimis mai multe săgeți către AUR, revelația ultimelor alegeri.

Cea mai „șifonată” persoană din cadrul partidului a fost Diana Șoșoacă, care a devenit senatoare. CTP chiar a inventat un cuvânt pentru aceasta.

„Vă pot comunica un verb – a fi, nu șocat, a fi șoșocat! Dacă doamna Gabriela Firea reușea să mă calce pe nervi, să mă scoată din fire, doamna aceasta mă șoșochează. În sensul că mă lasă fără replică. Asemenea combinație de vulgaritate, agresivitate și prostie rar am văzut. Poate niciodată. Este campioană doamna din punctul acesta de vedere. Este o demnă caricatură a lui Corneliu Vadim Tudor.

Am făcut un experiment pe Facebook și în Republica, am dat două fișiere audio – unul cu Vadim Tudor urlând „escroaca, șomâldoaca, pitică nenorocită” și am pus alături și discursul acestei doamne despre „bestiile dracului, nenorociților” și așa mai departe, nu mai spun cuvintele. Doamna apare perfect ca o caricatură a caricaturii lui Corneliu Vadim Tudor”, a spus jurnalistul la emisiunea TV.

CTP: „AUR urmează tiparul ceaușist”

„Sunt foarte posibile, acum, rupturile în acest partid. Clivajele, inși care se vor duce unde li se va oferi ceva dacă tot au posturile astea. Nu arată deloc omogen acest partid. Am afirmat în noaptea alegerilor că originile acestui partid sunt dincolo de Ponta, să nu-l uităm pe Ponta – „Mândru că sunt român”. Atunci a început bâlciul acesta al naționalismului de grotă, a început cu „mândru că sunt român” al lui Ponta, nu cu Dragnea. Dragnea a continuat și a dus pe alte culmi.

Înainte de Vadim este ceaușismul anilor ’70-’80. Și am spus atunci că își are originile în Partidul Comunist devenit ceaușist. De aici s-a tras concluzia în minunata noastră presă că eu am spus că ăștia sunt de sorginte comunistă. Nici vorbă de așa ceva! În anii ’70 și ’80 în România s-a constituit partidul ceaușist care nu mai era Partidul Comunist, nu mai avea nicio legătură. Care erau caracteristicile acestui partid: naționalismul împins la extrem, asta era o caracteristică a comunismului? Nici vorbă! Până la Ceaușescu era vorba de internaționalism. Era chiar o acuză să fii naționalist în Partidul Comunist. Ceaușescu a inversat lucrurile și a dus totul în naționalismul exacerbat, cu voievozi, cu Burebista, cu dacii, cu Cluj-Napoca, Drobeta Turnu-Severin și așa mai departe.

E încă o idee care mi s-a prăbușit mie de-a lungul timpului, prin 1990-1991 scriam un articol în care spuneam că soluția este biologică, trebuie să moară niște generații pentru ca să se schimbe lucrurile. Nu-i așa! Nici soluția biologică nu funcționează, răul se transmite din generație în generație aproape intact. Ce v-am spus, acest tipar, al ceaușismului din anii ’80 cu toate caracteristicile astea, se transmite spre AUR. Problema e că AUR nu prea are cu să-l umple.

Identificam tiparul dintre naționalismul ceaușist și AUR.

Ei, AUR, spun că proprietatea privată e sfântă și, deci, comunismul n-avea proprietate privată. Chiar așa? Dimpotrivă! România era proprietatea privată a partidului ceaușist, în frunte cu Nicolae Ceaușescu. Era proprietate privată. Toate casele, toate palatele, vănătorile, toate ale lui Ceaușescu erau proprietate privată. Făcea ce voia cu ele, când voia. Mai mult decât privată pentru că, în capitalism, pentru proprietatea privată dai socoteală, totuși. Nu faci chiar ce vrei cu ea, te supui unei legi. Un prim secretar de județ avea mai mult decât proprietate privată asupra județului – avea proprietate feudală. Cu drept de viață și de moarte asupra supușilor din județ. Deci nu, nici aceasta nu este o diferență.

Basarabia. AUR militează pentru unirea cu Basarabia. Ce făcea Nicolae Ceaușescu în ultimii săi ani? Le dăduse drumul unor demnitari ceaușiști care începuseră să facă vorbire de Pactul Ribbentrop-Molotov public, pe Dumitru Ghișe mi-l aduc aminte când a vorbit de soarta Basarabiei. Ceea ce până atunci era un subiect tabu. Pentru că Ceaușescu simțea că i se apropie funia de par începuse să dea drumul la acest subiect. Așa se închide tot acest tablou”, încheie CTP.

Scriitorul de la Republica s-a luat și de Mona. Nu o persoană, ci marca de spirt. Află aici ce a spus despre aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here