CTP și cazul Onești: „Așa monument de prostie n-am văzut în 30 de ani!”

0
553
CTP a vorbit despre crimele de la Onești / Sursa foto: cotidianul.ro
CTP a vorbit despre crimele de la Onești / Sursa foto: cotidianul.ro
Timp de citit: 3 minute

CTP intervine din nou în subiecte controversate. De data asta, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre cazul crimelor de la Onești, comentând raportul întocmit de Poliție.

Invitat la o emisiune de la Digi 24, gazetarul spune că raportul, pe care îl descrie ca fiind „un monument de prostie”, e corect. Totuși, situația ar fi mult mai rea decât e prezentată.

„Eu nu am văzut în treizeci și ceva de ani de gazetărie un asemenea monument de prostie, cum este etalat în acest raport.

N-am văzut! Raportul e corect, dar mai există o ipoteză: că lucrurile, de fapt, stau și mai rău decât am văzut acolo, și de aia arată așa. Deci, nu se poate. Spuneați dumneavoastră cu cheile… Polițiștii aveau cheile de la apartament… Făceau mișto, miștocari în uniformă, cu asasinul care se găsea cu cuțitul la balcon, și ăștia făceau bășcălie cu respectivul. Sunt înregistrați. Adjunctul poliției a încercat să modifice ora, căuta protocolul Interpolului (pe Google – n.red.), că nu știa ce se face în caz de ostatici… Nu mai amintesc… ăla cu copacul, că nu se putea trage”, spune gazetarul.

De asemenea, CTP se ia și de Alexandru Scurtu, șeful SIAS, pe care îl numește „James Bond cu trei «crieri».

„Ăla de la SIAS, James Bond-ul cu trei «crieri», după ce ne-a explicat cum nu se putea sparge ușa pentru că era încuiată – și aflăm acum că existau și chei la polițiști -, dar el nu putea să spargă ușa și de aia a dat cu berbecele în ea, ne spunea că nu putea lunetistul să tragă, că era un lunetist, dar nu putea să tragă din cauză că era geamul murdar și era un copac în față. Acum ce spune? Spune așa… la televizor, omul are niște umeri lați, e un tip bine făcut și zice: Domne, Teorema lui Pitagora ne spune că având în vedere înălțimea la care se găsea balconul, și faptul că polițiștii se găseau în mijlocul aleii, că erau 10-12 metri – probabil se referă la ipotenuză – până la balcon, drept care polițiștii puteau să execute foc de precizie asupra respectivului…

Foc de precizie… Papagalii ăia în uniformă să execute foc de precizie…

Deci, lăsând toate astea… citiți stimați telespectatori raportul, este pe Digi24.ro. Toate expresiile pe care le-am folosit până acum – «creier pane», «molozul minții» sunt depășite de ce este acolo.

Ce este de reținut? Ce vorbeam imediat după? Hai s-o vedem și p-asta, cum vor fi sancționați răspunzătorii.

Hai să vedem. Vasăzică șeful și adjunctul de la IPJ Bacău au fost puși pe funcții cu același nivel, că așa e legea. Unul a fost transferat la București, cum vă spuneam, să se ocupe de nu știu ce dosare, dar pe funcție egală, adjunctul la fel, șefii de la Onești rămân, se întorc din concediu medical și rămân pe funcții.

Păi, cum să faci așa ceva? Acești oameni se fac vinovați de ucidere din culpă. Așa se numește juridic. Au murit oameni din cauza lor. Acești oameni ar fi trebuit dați afară din poliție imediat și anchetați penal pentru asta, pentru ucidere din culpă. Iar ei sunt mișcați de colo colo.

Nu se poate, adjunctul de la Onești a fost trecut la Protecția Animalelor, domne. Acolo a fost mutat acum. Vai de steaua bietelor animale… A fost pus la animale, că poate nu contează dacă omoară animale, așa s-au gândit de l-au mutat acolo”, a mai spus CTP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here