Deținuți deghizați în călugări au înșelat o femeie cu 132.000 de euro

0
192
Timp de citit: < 1 minut

O bătrână din București, în vârstă de 77 de ani, a donat suma de 132.000 de euro unor escroci care au convins-o, prin telefon, că sunt călugări din Suceava.

În intervalul 1 ianuarie – 2 februarie a.c., câțiva tineri încarcerați în județul Iași au contactat telefonic de mai multe ori o femeie din București, pretinzând că sunt călugări din Suceava și că strâng donații pentru construirea unei case de copii și a unui azil de bătrâni. Aceștia au convins victima să le remită suma de 132.000 de euro în acest sens, o parte din bani fiind virată în diferite conturi bancare și o altă parte fiind înmânată unui tânăr care s-a prezentat la ușa victimei.

Polițiștii au făcut în acest caz percheziții, joi, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Suceava şi Brăila, la cei bănuiți că au fost complicii celor aflați după gratii. În urma acțiunii a fost recuperată suma de 14.000 de euro, fiind dispusă şi măsura sechestrului asigurător pentru suma de 38.000 de euro aflată în contul unuia dintre tinerii în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here