Dinamo, „sat fără câini”! Cum pot pleca jucătorii dacă astăzi nu sunt plătiți

0
190
Dinamo
Timp de citit: 2 minute

Cine ar fi crezut, acum 10 ani, că un club de talia lui Dinamo va ajunge în situația de acum? Minciuni și promisiuni deșarte cu duiumul, ca în campania electorală, jucători veniți cu speranțe false, acum dezamăgiți.

Așa ar putea fi rezumată starea în care „câinii roșii” au ajuns. Dar se poate și mai rău: ar putea rămâne chiar fără „câini”.

Căpitanul lui Dinamo, Ante Puljic, a dat de înțeles că ziua de astăzi, 8 ianuarie, ar fi termenul limită pentru Pablo Cortacero să vireze toți banii. Cu toate că nimeni nu mai crede cu adevărat în această poveste de mult fumată.

„În caz contrar, cei mai mulţi dintre jucători, vor pleca. Am vorbit cu familia, cu soţia şi am luat o decizie. 99 la sută plec şi eu”, spune fundașul croat, citat de Digi Sport. Iar dacă nici în al 12-lea ceas Cortacero nu-și aduce aminte de jucători, aceștia ar putea rezilia contractele cu clubul bucureștean.

Pentru străini va fi mult mai ușor să se despartă de Dinamo. Românii vor „avea de furcă” cu rezilierea contractelor.

Spaniolii aduși în această vară (cei care au mai rămas) pot depune memorii la FIFA prin sindicatul spaniol. În 15 zile de la notificare, contractul este reziliat automat. În cazul celorlalți străini, precum căpitanul Ante Puljic sau Diego Fabbrini, AFAN le va depune memoriile. Bineînțeles, obligativitatea plătirii salariilor rămâne!

La români, în schimb, situația e mult mai complicată. Jucătorii noștri pot depune clubului o notificare la 60 de zile de la neplata salariilor. După aceea, urmează 15 zile în care acționarii mai au timp să le plătească salariile integrale. Abia apoi pot fi trimise memorii la FRF, care, ca de fiecare dată, trage de timp și oferă prea târziu o decizie definitivă, întrucât o amână de foarte multe ori.

Sursa foto: Sport Pictures

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here