Faceți cunoștință cu Domnul ICS, reprezentantul tinerilor în cursa pentru Camera Deputaților

0
331
Timp de citit: 3 minute

De ceva timp, în cadrul politicii oamenii nu au fost atât de de buni la fapte cât au fost și la vorbe, promițând multe dar nu multe fiind rezolvate. Alegem persoane la putere în funcție de cât de cunoscut este personajul, și pierdem în vedere faptul că avem nevoie de oameni care își doresc să realizeze ceva și chiar să facă , nu de încă cineva pe care să-l recomande doar ani de experiență anostă, în care nu a făcut nimic. Avem nevoie de oameni cărora să le pese ce se întâmplă în jurul nostru, nu doar să privească spre noi.

Județul Suceava are un nou candidat care vrea să se implice. În vârstă de 24 de ani, Zamfir-Ignat Ștefan Costin sau domnul ICS cum se intitulează acesta, este originar din Câmpulung Moldovenesc și vrea să se implice în politică. Și-a propus să candideze pentru un mandat de deputat și este ferm convins că primul pas spre reușită este dat de implicarea oamenilor.

„Da, am doar 24 de ani, dar știu că sunt pregătit să fac politică și să devin deputat! Nu pentru că aș avea cine știe ce experiență politică sau pentru că m-ar califica lucruri extraordinare, ci pentru că îmi doresc din tot sufletul ca eu și ceilalți români să trăim aici fără stresul zilei de mâine și știu căile prin care România s-ar putea transforma în „Țara Visurilor Noastre”!, a precizat acesta.

Domnul ICS este un tânăr determinat, pregătit să investească în viitorul nostru, cu predilecție să readucă copiii pe băncile școlilor și să reducă procentul de analfabeți din România. „Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara!”, a precizat. Procentul mare de anlfabetism funcțional este datorat unei legi învechite a învățământului, preluată de la comuniști, pe care au aplicat-o crezând că vor reforma sistemul, dar nu și-au pus problema cum vor fi aceste reforme pentru generațiile următoare. Legea educației trebuie să răspundă întrebărilor elevilor și studenților nu doar să îi noteze după un barem lipsit de importanță socială în societatea în care trăim.

Costin este șocat de faptul că oamenii pleacă în străinătate, fug de această țară și acest sistem pentru a-și putea face viața după bunul plac în alte părți. Cei care au potențial sunt retrogradați în primul rând de societate prin diverse aspecte, astfel generația tânără fiind alungată în alte țări. Oamenii pleacă pentru că nu își mai pot numi acest loc acasă, pentru că normele din societate nu sunt adaptate nevoilor noastre. Ceea ce ne lipsește cu desăvârșire este educația corespunzătoare și informarea. Avem o țară și un popor minunat, dar nu vor mai fi nici acestea dacă nu căutăm soluții la problemele deja existente, cele care ne înconjoară.

Domnul ICS își dorește o schimbare, iar aceasta pornește de la noi. Tocmai de aceea, Ștefan Costin Zamfir-Ignat pariază pe educație, singura variantă de a schimba lucrurile în bine pentru români și România. În vederea unei educații mai bune trebuie să facem o schimbare. Trebuie să captăm interesul tinerilor, să îi motivăm că prin educație pot avea un stil de viața mai bun. Educația reprezintă informare, iar un om informat se face cunoscut mai ușor pentru că știe ce-l înconjoară.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here