DSP Suceava începe identificarea persoanelor din județ care vor fi vaccinate anti-COVID-19

0
249
DSP

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis vineri unităților medicale din județul Suceava o adresă prin care solicită transmiterea de tabele cu personalul care urmează să fie vaccinat anti-COVID-19.

Organizarea programului de vaccinare anti-COVID-19 se va derula în etape în funcție de tipul și disponibilitatea a unuia sau mai multe vaccinuri.

În primă etapă se va include vaccinarea personalului medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private. Se va include și personalul care deservește activitățile esențiale din infrastructura critică, personalul din unitățile medicale ale ministerelor cu rețea sanitară proprie, personalul aflat în subordinea ministerelor de resort, persoanele peste 18 ani vulnerabile (vârstnici peste 65 de ani și cei cu boli cronice), iar în ultima etapă populația generală.

În mod similar activităților desfășurate prin Programul Național de Vaccinare, nu se are în vedere introducerea obligativității vaccinării împotriva SARS-CoV-2, participarea la campanie urmând să fie voluntară, se arată în document.

Ministerul Sănătății dorește ca prin intermediul DSP să se transmită catagrafia pentru personalul medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private, personalul medical și auxiliar din unitățile de asistență socială și îngrijire și personalul medical și auxiliar din laboratoare medicale, laboratoarele de radiologie și imagistică medicală.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here