Elon Musk și Mark Zuckerberg, „războiul bogaților”. De la ce a pornit totul

0
235

Dacă ai un cont de Facebook și visezi să îți cumperi ultima Tesla, sigur ai auzit și de „greii” care conduc aceste firme. Elon Musk și Mark Zuckerberg împărtășesc același nivel de putere, și totuși se află în conflict.

Cum a început rivalitatea Zuckerberg-Elon Musk?

Un prim conflict a avut loc în septembrie 2016, când SpaceX a testat racheta Falcon 9, în Florida. Experimentul s-a dovedit total opusul unui succes. Racheta a explodat după lansare, distrugând și satelitul Facebook, AMOS-6. Acesta era destinat să contribuie la conectarea la internet a țărilor în proces de dezvoltare, fiind parte din proiectul Internet.org, demarat de Facebook.

Evident, Zuckerberg nu a fost încântat deloc de isprava companiei aeriene, spunând că e „profund dezamăgit de faptul că eșecul SpaceX a dus la distrugerea satelitului”. Rivalul său a confirmat ulterior cu o „lansare pe gratis”.

Dezbatere pe tema inteligenței artificiale

În timp ce ținea o sesiune live pe Facebook, CEO-ul rețelei de socializare a fost întrebat ce crede despre faptul că fondatorul SpaceX se teme de inteligența artificială. „Am o opinie foarte puternică legat de asta. Sunt optimist în ce privește inteligența artificială și cred că cei care se opun ei și încearcă să producă aceste scenarii apocaliptice nu prea înțeleg despre ce e vorba.

E ceva destul de negativ, iar în unele cazuri chiar iresponsabil”, a fost răspunsul prompt al lui Zuckerberg. Elon Musk nu a stat cu mâinile în sân și a reacționat: „Am mai vorbit cu Mark pe subiectul acesta. Înțelegerea lui este foarte limitată”. Evident, este cunoscut faptul că afaceristul născut în Pretoria dorește reglementări și precauție în acest domeniu.

Musk, acid la adresa rivalului de la Facebook în scandalul Cambridge Analytica.

Acesta nu a ezitat să îl taxeze pe Mark Zuckerberg în scandalul în care datele a 87 de milioane de utilizatori au fost transferate către compania de consultanță politică. Întrebat de o persoană dacă ar șterge pagina de Facebook a SpaceX, acesta a spus că nici măcar nu știa că există. Ulterior, și pagina SpaceX, și Tesla, au fost șterse de pe Facebook, potrivit Digi 24.

Cea mai recentă „bătălie”, legată de Asaltul de la Capitoliu

În urma evenimentelor recente, în care susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul SUA, Elon Musk a „detonat bomba”. Acesta a postat pe Twitter o imagine cu un domino, dând vina tot pe Facebook pentru dezastrul de la Capitoliu.

De asemenea, după ce Facebook și Twitter i-au blocat conturile lui Donald Trump, Musk a oferit următorul răspuns la o satiră: „mulți oameni nu o să fie prea mulțumiți de faptul că firmele high tech de pe Coasta de Vest s-au transformat în arbitrul libertății de exprimare”.

Sursa foto: marketwatch.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here