Experții rup tăcerea: cât timp mai purtăm mască?

0
231
mască

Ultimele ştiri referitoare la apariţia şi dezvoltarea de noi vaccinuri anti-COVID-19 ne dau tot mai multe  speranţe că finalul pandemiei de coronavirus este tot mai aproape. Experţii însă, atrag atenţia că oamenii vor fi nevoiţi să poarte mască şi să respecte regulile de distanţare fizică pentru cel puţin încă un an de acum înainte.

„Ştirile sunt încurajatoare, dar mai e cale lungă în acest proces: mai întâi trebuie dovedit că vaccinul va funcţiona, apoi el trebuie autorizat şi apoi trebuie să ajungă la suficent de multe persoane pentru a putea spune că are succes”, a declarat medicul Patrick Kachur, profesor la Columbia University Mailman School of Public Health din New York.

Vaccinul va trebui să fie administrat în mai multe doze la o persoană pentru a fi eficient, ceea ce va reprezenta o problemă pentru unii. De asemenea, Kraft a spus că, cei care îl vor face vor trebuie să continue să poarte mască.

„Cred că abia iarna viitoare vom putea vorbi de o acoperire satisfăcătoare în ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei generale”, „Nu cred că vom renunţa prea curând la purtatul măştii, dacă oamenii continuă să se comporte aşa cum o fac acum”, a spus Kraft. „Cu cât vor fi mai mulţi care refuză să poarte mască şi fac din asta o chestiune care ţine de libertatea personală, cu atât va trebui să purtăm mai mult timp aceste măşti. Trebuie să-i acordăm timp sistemului nostru imunitar să se dezvolte şi să lupte cu succes împotriva virusului, aşa că vaccinul nu e vreun «glonţ de argint» cu efect instantaneu, imediat cel îl iei”, a explicat Kraft.

În viitor, purtatul măştii ar putea deveni o normă socială obişnuită, în special în timpul sezonului rece şi al sezonului gripal.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here