„Față de maimuță”! Un jucător de la Chelsea, abuzat rasial pe Instagram

0
291

Pare că mișcarea „Black Lives Matter”, care a făcut valuri în Premier League, nu mai are niciun efect. Un jucător de la Chelsea a fost abuzat rasial pe Instagram!

Ultima victimă este Reece James, un fundaș dreapta în vârstă de 21 de ani de la gruparea londoneză.

Acesta a făcut publică pe Instagram o captură în care este evident cum un utilizator îi adresează injurii și insulte legate de culoarea pielii.

„Du-te dracului, față de maimuță! Gunoi mirositor! Cum dracu’ poți trăi cu pielea aia neagră murdară?”, sunt câteva dintre mesajele adresate de utilizator.

Injuriile adresate lui Reece James / Sursa foto: Instagram
Injuriile adresate lui Reece James / Sursa foto: Instagram

Reacția fundașului lui Chelsea nu a întârziat să apară. Reece James a făcut publică conversația, alături de mesajul „Ceva trebuie să se schimbe!”.

„Clubul consideră rasismul și toate formele de purtare discriminatoare total inacceptabile. Condamnăm total (n.r. – rasismul)”, e poziția oficială a grupării de pe Stamford Bridge.

Din păcate, nu e un caz singular de rasism în ultima vreme.

Potrivit BBC, doi jucători de la Manchester United, Axel Tuanzebe și Anthony Martial, au fost abuzați rasial pe rețelele de socializare după ce echipa lor a fost învinsă de Sheffield United în Premier League. Primul chiar și-a șters contul de Twitter după acest incident.

„Purtarea rasistă de orice formă este inacceptabilă și nimeni nu trebuie să treacă prin asta. Evitarea urii online este o prioritate în fotbal, și cred că rețelele sociale trebuie să facă mai mult”, spune și Richard Masters, șeful Premier League.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here