Fostul protopop de Fălticeni, preotul Constantin Patrolea, s-a stins din viață

1
576
Timp de citit: 2 minute

După moartea ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și al Rădăuților, a preotului Alexandru Argatu de la Boroaia, dar și a altor clerici din cadrul acestei arhiepiscopii, clerul fălticenean este din nou în doliu. De această dată îl pierdem pe părintele Constantin Patrolea, preot paroh al Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din satul Ciumulești, comuna Vadu Moldovei, dar și protopop al Protopopiatului Fălticeni între anii 1995 și 2016.

Pr. Constantin s-a născut în satul Târzia, județul Neamț, la data de 21 mai 1949. A urmat cursurile Seminarului Teologic de la Neamț, finalizându-le în anul 1973. În același an, părintele și-a început activitatea pastorală și duhovnicească la biserica amintită mai sus, fiind hirotonit de către ÎPS Mitropolit Iustin (viitor Patriarh al României) în Catedrala „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Iași. A slujit la această biserică timp de 43 de ani, iar apoi s-a pensionat.

După revoluție, timp de 13 ani, a ctitorit Biserica din lemn cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din Vadu Moldovei. Aceasta a fost mai apoi sfințită de ÎPS Pimen. La această biserică, părintele Constantin a săvârșit, împreună cu un sobor de preoți, în urmă cu o lună, slujba de binecuvântare pentru cuplurile care au aniversat 50 de ani de căsătorie.

Preotul Constantin a decedat în urma unei operații de acum câteva zile.

Acesta a murit astăzi, pe un pat de spital de la Brașov, la vârsta de 71 de ani.

Înmormântarea sa va avea loc duminică, 1 noiembrie 2020, la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, ctitoria sa din Vadu Moldovei.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în împărăția Sa.

Sursa foto: Cronica de Fălticeni

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here