Gafă monumentală a lui Simion în Parlament: l-a confundat pe Eminescu cu un alt poet

0
706
George Simion / Sursa foto: puterea.ro
George Simion / Sursa foto: puterea.ro

Copreședintele AUR, George Simion, a „comis-o” chiar la tribuna Parlamentului. Recitând niște versuri, acesta a afirmat cu maximă siguranță că acestea îi aparțin lui Eminescu, când de fapt au fost scrise de un alt poet băcăuan, mult mai puțin cunoscut.

Potrivit Digi 24, după ce premierul Cîțu a prezentat Planul Național de Redresare și Reziliență, Simion a mers la tribună pentru a respinge planul. Încercând să-și întărească discursul, parlamentarul a citat câteva versuri despre care a spus că au fost scrise de Mihai Eminescu. De fapt, acestea îi aparțin poetului băcăuan Marian Bamboi.

„Noi azi o să spunem nu acestui plan care nu ni s-a prezentat. Eu eram copil, eram mic în anii `90 când FMI venea și dicta închiderea industriei românești. Atunci nu am avut cum să spun nu pierderii suveranității naționale și distrugerii economiei românești. Marele nostru Eminescu avea o poezie care se potrivește foarte bine: De ani și ani cădeți în hău/ Nimic nu vă mai merge./ Rușine să vă fie-n veac, Că v-ați trădat străbunii/ De parcă n-ați fi pui de dac,/ Ci rude-ați fi cu hunii”, a spus George Simion potrivit sursei citate.

Totuși, copreședintele AUR a fost pe aproape, întrucât poezia lui Bamboi e intitulată „Eminescu răsucindu-se în mormânt”. Poemul ar avea ca sursă de inspirație opera „Luceafărul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here