George Mîndruță – a luptat în Sudan și Afganistan, acum luptă pentru un loc în Senat

0
604
George Mîndruță
Timp de citit: 4 minute

În ultimii ani, pe scena politică s-au perindat tot felul de partide politice. Tot felul de personalități care s-au remarcat nu neapărat prin reformele luate în beneficiul societății românești, cât prin ieșirile publice cel puțin discutabile și prin legile votate parcă pentru propria persoană, și nu în folosul cetățeanului. Dar parcă acum, mai mult ca niciodată, e nevoie de o schimbare în România, îndeosebi în Moldova. Iar schimbarea începe de la oameni. Acesta este crezul lui George Mîndruță.

Fălticeneanul reprezintă portretul omului care vrea, poate și va transforma România.

Având experiență în teatrele de operațiuni, se numără printre persoanele cele mai calificate să ne reprezinte în Parlamentul României. Am spus „teatre de operațiuni”, corect? Veți descoperi în cele ce urmează faptul că, față de alți candidați, experiența militară a lui George Mîndruță poate cântări considerabil în activitatea sa în Senat. Pentru acest post de senator candidează din partea USR PLUS.

Începem prin a vă spune că politicianul s-a născut în Fălticeni, acolo unde și-a făcut și studiile. A absolvit în 1990 Colegiul Național „Nicu Gane”, profil Matematică-Fizică. Urmează apoi un institut militar de auto, timp de trei ani, pentru ca ulterior să activeze ca militar în cadrul Ministerului Apărării, dar și în SPP, unitatea antitero. În cariera sa ca militar a avut misiuni în locații precum Bosnia & Herțegovina, Afganistan și Sudan, ultimele două sub egida ONU.

Din 2011 a trecut în rezervă, dar asta nu l-a oprit din a activa în misiuni externe.

În calitate de angajat al ONU, a luat parte la acțiuni în Sudanul de Sud, Tunisia și Libia. De notat faptul că este singurul fălticenean membru al Organizației Națiunilor Unite.

Am decis să mă implic în politică, atunci când am înțeles că dacă noi, oamenii simpli, cu cariere construite corect și merituos, nu ne implicăm, aceeași clasă politică ineficientă și retrogradă va conduce această țară. Prin implicarea în politică vreau să-mi ajut semenii, comunitatea din care fac parte și să fiu un exemplu pentru ca oamenii nehotărâți să fie mai activi în viața comunității și, de ce nu, chiar în politică”, a declarat secretarul general al filialei USR Suceava.

După ce a cântărit această opțiune timp de un an, George Mîndruță a hotărât să candideze pentru postul de senator în parlamentul României, ca reprezentant al județului Suceava, și nu numai. Acesta și-a promis lui însuși, dar și electoratului, că va reduce numărul membrilor parlamentului la 300.

Un alt scop al său este să elimine imunitatea parlamentară, acest jolly-joker folosit de mulți politicieni.

De asemenea, va lupta pentru ca 25% din fondurile destinate infrastructurii majore din România să fie destinate Moldovei și dezvoltării sale regionale, ținând cont că în trecut nu s-a pus accent atât de mult pe această zonă a țării.

Dragostea față de țară l-a făcut pe fălticenean să-și pună ca scop, în timpul mandatului, alocarea fondurilor necesare pentru a împăduri, până în 2050, 40% din suprafața terestră a țării. Digitalizarea, principala problemă a actualului sistem politic, spune George Mândruță, va fi  aplicată, ședințele fiind transmise online, din dorința de transparență, pentru ca cetățenii să se implice direct în luarea decizilor. În plus, acesta susține categoric organizarea alegerilor locale în două tururi, așa cum se organizează în prezent alegerile prezidențiale.

„În Senat voi munci pentru a dovedi că politica poate fi curată și că poate schimba lumea!”, spune Mîndruță.

Dacă sunteți de părere că George Mîndruță e persoana cea mai potrivită să vă reprezinte în Senat și, implicit, în Parlament, se va afla pe poziția 1 din partea USR PLUS pe buletinul de vot. Pe 6 decembrie vă așteaptă să votați pentru o Românie fără hoție.

Sursă foto: orasuloamenilorbuni.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here