Greșeala se plătește! Un arbitru a fost condamnat la închisoare după ce a inventat un penalty

0
979
Srdjan Obradovic, un arbitru sârb, a fost condamnat la închisoare / Sursa foto: Digi Sport
Srdjan Obradovic, un arbitru sârb, a fost condamnat la închisoare / Sursa foto: Digi Sport
Timp de citit: 2 minute

Dacă cineva credea că greșelile arbitrilor români sunt prea ușor trecute cu vederea, în afară gafele „fluierașilor” sunt duse în afara terenului. Un arbitru din Serbia a fost condamnat la 15 luni de închisoare după ce a viciat rezultatul unui meci!

Srdjan Obradovic, un arbitru sârb de 44 de ani, a fost pedepsit pentru gafele mai mult sau mai puțin intenționate dintr-un meci de acum 3 ani.

În mai 2018, Spartak Subotica și Radnicki Nis jucau un meci decisiv pentru ocuparea unui loc de Europa League. Partida s-a încheiat cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind marcate din penalty. La 0-0, Milan Pavkov, jucătorul lui Radnicki, a fost eliminat după două „galbene” în două minute, potrivit Eurosport.

Ce a atras atenția a fost modul în care au fost acordate cele două penalty-uri. Cel puțin cea de-a doua lovitură de la 11 metri a fost acordată într-un mod complet eronat, fără niciun temei. În raportul meciului, Obradovic a specificat că văzuse un henț, dar nici nu se putea pune problema de așa ceva.

Iată aici un video cu momentul acordării celui de-al doilea penalty:

După acel meci, Departamentul Anticorupție al Curții Supreme Novi Sad s-a autosesizat în cazul de viciere de rezultat. La trei ani de la evenimentele respective, Srdjan Obradovic a fost condamnat la 15 luni de închisoare cu executare, fiind exclus din fotbal pentru 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here