Imagini incredibile de la Spitalul Reșița: pacienți ținuți dezbrăcați pe holuri și mizerie totală

0
183
Timp de citit: 2 minute

Imagini incredibile de la Spitalul Reșița! Bolnavii de COVID-19, majoritatea in varsta, stau dezbracati pe cimentul de pe holurile sectiei de pneumologie.

Conform news.ro, autorităţile afirmă că acestea sunt „condiţiile moştenite din sistemul de sănătate” şi că a fost cerută construirea unui spital modular.

„Este spitalul care a fost declarat COVID. Sunt oameni care nu au discernământ şi care, în mod normal, ar fi trebuit internaţi în alte secţii. Ei au fost aduşi acolo, se dezbracă, ştiţi cum sunt…”, a declarat Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pentru Express de Banat.

A adăugat că pozele din acest spital au apărut „cu iz electoral”.

„Am deschis o anchetă internă pentru a vedea cine sunt pacienţii şi cine i-a îngrijit şi când au fost făcute fotografiile. Am stat de vorbă cu personalul medical pentru a identifica situaţia şi a lua măsurile care se impun. (…) Ştim că este mizerie în spital, recunoaştem cu toţii ceea ce se întâmplă în sistem”, a declarat managerul spitalului din Reşiţa. A arătat că în spital nu s-au făcut investiţii de mai bine de 30 de ani, iar clădirea devenită virală pe facebook a fost construită în anul 1957.

Inspectorii sanitari au sancționat managerul unității cu o amendă în valoare de 10.000 lei. Asistenta șefă a secției de Pneumopftizilogie și asistenta șefă a sectiei de Boli Infecțioase au fost sancționate cu câte 2.000 lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar. O altă asistenta medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase a fost sancționată cu 2.400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale.

Sursa foto: Stirile ProTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here