Interviu cu trupa Under The Burning Sky – când pasiunea se transformă în artă

0
454
under the burning sky

Când oamenii vor să facă lucruri minunate, fac, indiferent de obstacolele care le apar în cale. Acum ceva timp am stat la un pahar de bârfă pe meet cu doi tipi mișto, Iustin Curalariu și Șerban Medvichi membri ai trupei Under The Burning Sky.

UTBS e mai mult decât ceea ce auzi, este despre ceea ce simți. 

Ce a fost înainte de Under The Burning Sky și de unde se trage, practic ideea trupei?

Primul contact cu scena pe care l-am avut a fost în trupa Nightrain. Experiența a durat undeva pe la 10-11 luni și am cântat și la Bucovina Rock Castle. Am decis totuși că nu ne mai regăsim prea mult în trupă și am luat o pauză. Eu (Iustin) și Șerban ne-am cunoscut printr-un prieten comun, într-o excursie în clasa a 9-a. Am aflat că și el este pasionat de muzică, ceea ce ne-a și adus împreună ca prieteni. După am început să ieșim tot mai mult cu chitările pe afară, punând bazele unor idei pe care le aveam noi doi. În total, am avut 7 concerte, 4 cu Nightrain si 3 cu UTBS. Prima trupă ne-a introdus în industria muzicii, a fost o rampă de lansare care ne-a pregătit pentru UTBS. Când s-a format UTBS practic, aveam deja o experiență în spate.

Care este povestea numelui Under The Burning Sky?

Eu (Șerban) am vrut să-mi fac o trupă de când eram mic și mă gândeam adesea la nume pentru când o să am una. La început aveam ca variantă Amurg pentru că îmi place foarte mult acest moment al zilei, îl consider un moment prielnic pentru inspirație. Ideea de nume i-a venit lui Iustin, când ieșisem o dată și cerul părea ca arde parcă. Știind de ideea mea de nume, a zis să o numim Under The Burning Sky. Deși nu are legătură cu amurgul, e o metaforă care lasă multe interpretări.

Ce greutăți întâmpină o trupă la încep de drum? Ați vrut vreodată să renunțați?

(Iustin) Aș putea începe prin a spune că întâmpini greutăți financiare. De asemenea e destul de greu să ne menținem și paginile de social media, să ne și promovăm și să ne ocupăm și de trupă. Practic, trebuie să-ți găsești timp și răbdare pentru toate. Am întâmpinat greutăți și când ne-am înregistrat prima piesă a noastră și totodată primul single a trupei, Mushrooms, pentru că nu știam exact cum se înregistrează o piesă și ce implică să editezi o melodie. Sunt părți care nu ne plăceau cum se auzeau și a trebuit să reîntregistrăm.

La piesa Dusk, am stat aproape o lună până ne-a ieșit cum am vrut.

Trebuie mult timp investit, de multe ori am stat și nopțile pentru a progresa cu melodia. Plus că echipamentele trebuie schimbate, vrei o chitară care să sune mai bine, un procesor nou, un amplificator mai bun. Mereu e ceva de schimbat. Pot apărea dificultăți tehnice, să ți se strice ceva și nu e chiar așa ușor înlocuit. O altă greutate de care am dat a fost că te lovești de multe păreri, nu toate bune, unele chiar demoralizatoare, dar important e să faci ceea ce te pasionează și să nu renunți, să nu-ți pierzi speranța.

Nu am vrut niciodată să renunțăm, am mai avut câteva gânduri maxim, dar care erau pe moment. Trupa a devenit stilul nostru de viață.

Ce vreți să transmiteți prin muzica voastră?

Încercăm să transmitem lucrurile cât mai natural. Sunt anumite emoții, experiențe pe care vrem să le transpunem în muzică. Toate piesele pe care le avem au oarecare legătura cu natura umană, general valabile. Nu vrem să construim un anumit tipar, ci să facem în așa fel ca fiecare om care ascultă piesa să se regăsească în piese la un moment dat. Versurile sunt poezie, tematicile variază și nu vrem să avem aceeași temă la nesfârșit.

Căutăm mereu ceva nou, fresh care să ne inspire.

Cum v-a dezvoltat întemeierea trupei pe plan personal?

Drumul pe care îl parcurgem acuma ne ajută să ne dezvoltăm. Înainte nu aveam experiență și trupa în care am fost înainte ne-a ajutat să ne dezvoltăm ca instrumentiști. Am învățat diferite lucruri în materie de muzică. De când avem formația noastră ne-am implicat mai mult, ceea ce ne și doream de la bun început. Suntem încă foarte tineri și mai avem multe de învățat, atât pe plan muzical cât și pe plan personal. Credem că dezvoltarea va apărea o dată cu trecerea timpului, fiecare zi în care ne implicăm facând parte din dezvoltarea noastră. Putem spune totuși că cel mai mult ne-am dezvoltat pe plan tehnic.

De unde vă luați inspirația pentru piese?

Adesea din ceea ce ne înconjoară. Mediul înconjurător e plin de idei noi, neconvenționale și gata de a fi scrise. Asta e și esența sensibilității artistice, să fii receptiv la tot ce te înconjoară. Ce se întâmplă în mintea ta e doar modelarea lucrurilor pe care le trăiești. De asemenea, ne mai inspirăm și de la alți artiști.

Care este mesajul vostru pentru cititori și pentru cei care vă urmăresc?

Să vă bucurați de viață. Să trăiți muzica și faceți ceea ce vă pasionează, merită efortul.

Autori: Fodor Andra-Maria & Maria Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here