Intrăm în lockdown după alegeri? Răspunsul lui Orban

0
213
Orban
Timp de citit: 2 minute

Premierul Ludovic Orban declară că este „o minciună gogonată” afirmaţia că va urma o carantină dură după alegerile parlamentare din 6 decembrie şi afirmă că România nu îşi permite un lockdown din punct de vedere economic.

Este o minciună gogonată. Am avut un moment dificil, pe parcursul a 7-8-10 zile, am avut un trend de creştere îngrijorător. În faţa acestui trend am luat măsuri de restricţie. Rezultatele acestor măsuri se simt. Rezultatele se văd, deja s-a oprit trendul de creştere şi pot să vă spun că săptămâna asta există pentru prima oară un trend de scădere a numărului de infectări, care se manifestă. Noi facem analiza în ziua acestei săptămâni comparată cu ziua echivalentă din săptămâna trecută, cu săptămâna anterioară. Pot să vă spun că deja cumulat pe 7 zile avem un trend clar de scădere cu peste 5000 de cazuri mai puţin decât săptămâna trecută”, declarat primul ministru duminică seară.

Ludovic Orban susţine că un „lockdown total” înseamnă închiderea tuturor activităţilor, cu excepţia celor esenţiale. România nu a adoptat astfel de măsuri nici în perioada stării de urgenţă, când activităţi precum cele din construcţii s-au putut desfăşura.

Economia României nu-şi poate permite un astfel de lockdown, noi trebuie să menţinem un echilibru. Oamenii au nevoie de locuri de muncă, trebuie să fie activi trebuie să-şi desfăşare viaţa profesională în condiţii cât mai aproape de normalitate. Din punct de vedere economic România nu-şi poate permite un lockdown. Lockdown înseamnă încă o cădere economică şi ar pune în pericol trendul de creştere economică pe care îl avem cert” a adăugat premierul.

Până duminică, 29 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 471.536 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here