Ioan Stan crede că Guvernul Cîțu trebuie să se numească „Coaliția Țeparilor”

0
294
Ioan Stan

Ioan Stan, senator PSD și liderul filialei social-democrate din Suceava, a găsit o denumire neobișnuită pentru Guvernul Cîțu. Parlamentarul crede că actualul guvern ar trebui să se numească „Coaliția Țeparilor”, din cauza nenumăratelor promisiuni nerespectate.

Citat de Monitorul de Suceava, Stan susține că prima țeapă a fost suferită de angajații cu salariul minim.

„Cu toate că USR-PLUS a promis în campanie taxe zero pe salariul minim, imediat după instalarea la guvernare au abandonat acest angajament. Iar în loc de o creștere substanțială a salariului minim, au decis să dea doar 2 lei/zi, adică o majorare de doar 3%, aceasta fiind cea mai mică din Uniune Europeană în raport cu creșterea inflației”, susține Ioan Stan. Social-democratul spune că a doua țeapă le-a fost dată bugetarilor, care s-au trezit cu veniturile înghețate.

„A treia țeapă au primit-o cadrele didactice cărora nu doar că nu li se mai acordă majorarea anticipată din 2020, dar nu le mai dau nici măcar majorarea la termen stabilită inițial în Legea salarizării unitare din sectorul bugetar. A patra țeapă le-a fost dedicată părinților și copiilor, guvernul anulând dublarea alocațiilor și în loc de 5 tranșe de majorare a câte 20%, copiii au primit doar 2 tranșe. Una la 1 august 2020 și una la 1 ianuarie 2021. Celelalte tranșe au fost practic anulate de votul majoritar al Țeparilor din Senat”, susține Ioan Stan.

Printre altele, senatorul mai acuză Guvernul Cîțu de „țepe” luate de cei care au votat Referendumul pe Justiție, de IMM-uri, dar și de tinerii antreprenori.

Sursa foto: Crai Nou

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here