ÎPS Teodosie: „Bisericile nu se vor mai închide! Acceptăm mucenicia”

0
1199
ÎPS Teodosie
Timp de citit: 2 minute

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ținut să transmită un mesaj către autorități în ceea ce privește posibilele restricții din perioada sărbătorilor pascale din acest an.

Știută fiind situația din 2020, când toate Bisericile au fost închise în perioada praznicului Învierii Domnului, credincioșii au fiori în ceea ce privește situația din acest an.

„Nu putem fi convinși, suntem foarte exacți în ceea ce știm.

În caz de o nouă restricție nu poate fi restricționată Biserica.

OSCE a arătat abuzurile pe care le-a făcut autoritățile în România, cele mai aspre restricții, după ce au criticat acest abuz. Nu poate fi închisă Biserica decât printr-o lege organică, nu printr-un ordin al unor autorități temporare.

De aceea, nu se va închide Biserica nicidecum. Biserica înseamnă preoți și credincioși. Doar slujitori nu înseamnă Biserică. De aceea credincioșii fac parte din Biserică.

Este o discriminare totală dacă nu sunt primiți credincioșii să participe la sfintele slujbe.

Dacă și cei de la OSCE, care nu sunt cu religia, dar sunt cu libertatea, ne dau dreptate să venim în Biserică, să ne facem sărbătorile, le vom face. Am repetat asta și o mai spun, Bisericile nu se vor mai închide! Și nu trebuie să se închidă. Este dreptul nostru și al credincioșilor!

Nu au ce să facă. Și mascații dacă vin, au și ei o credință și au un respect față de semenii lor. Acum ne-am trezit. Pentru prima dată după criticile de la OSCE au fost chemate cultele să vorbească cu autoritățile.

De aceea, trebuie să fim dârji. Dacă este o perioadă de mucenicie ca în timpul împăraților romani persecutori, acceptăm mucenicia, dar nu închidem Biserica. Eu cred că vor face și alții un pas în față și chiar dacă nu vor face, conștiința de păstor îmi spune să mă expun eu dacă ceilalți nu o vor face și voi fi singur.

Mântuitorul Hristos s-a jertfit, dar ne-a chemat și pe noi la jertfă.

Păstorul trebuie să își apere oile sale cu prețul vieții sale. În fiecare zi trebuie să fim dispuși la sacrificiul suprem, orice creștin și orice slujitor, pentru credință facem orice”, a declarat ÎPS Teodosie la RTV.

Citește aici o declarație a ÎPS Teodosie în ceea ce privește credința!

Sursa foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here