IPS Teodosie, despre preoții și ierarhii care poartă mască când slujesc

0
1173

După ce Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, a fost văzut în 2020 purtând mască în timp ce slujbea, IPS Teodosie a reacționat.

Gestul Patriarhului a fost preluat și de alți preoți și ierarhi, care au început să slujească doar cu mască. Prevederile guvernamentale spun că slujitorii pot săvârși serviciul religios și fără mască, ea nefiind obligatorie pentru cler.

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, condamnă decizia ierarhilor de a se ruga sau închina la icoane, de a invoca Sfântul Duh, cu masca pe chip.

Înaltul prelat recunoaște că poartă mască de fiecare dată atunci când nu este în timpul serviciului religios.

„De frică, ce să facă?! Nu-i judec pe ei! Port mască și eu, pe afară, când merg într-o instituție, pentru că e obligatoriu. Sunt dispoziții, nu sunt legi. Când merg la o instituție, port mască!

În biserică, la slujbă, nu pun mască. Nu pot să sărut icoanele cu mască. De obligație, la Oradea, când am fost la sfințire, dacă toată lumea purta mască, am purtat mască din respect pentru toți care purtau, erau un duh al fricii.”

„E anapoda să porți mască în Sfântul Altar. Acolo e Sfințenia cea mare.

Nu putem săruta cu mască icoanele, Sfânta Evanghelie, să ne închinăm cu mască, să invocăm Sfântul Duh cu mască”, a declarat IPS Teodosie la Radio Dobrogea.

Citește aici un articol referitor la credință, scris în urma declarațiilor ierarhului constănțean.

Sursa foto: europafm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here