IŞJ Suceava vrea să facă inspecții pentru a verifica activitatea online a profesorilor

0
216
IȘJ Suceava
Timp de citit: 2 minute

IŞJ Suceava vrea să facă inspecții pentru a verifica activitatea online a profesorilor, în urma unor plângeri cu privire la absența acestora de la ore.

Dat fiind faptul că acest an școlar a început pentru majoritatea instituțiilor de învățământ sucevene în cadrul unui scenariu galben, inspectorii școlari nu mai pot desfășura inspecțiile tematice, așa cum făceau înainte de pandemie, iar activitatea didactică desfășurată la clasă nu poate fi verificată. Acesta este unul dintre motivele pentru care au apărut probleme la nivelul lecțiilor online. Profesorii, nefiind verificați, nu se țin de program sau nu desfășoară o activitate didactică de calitate.

„La ultima videoconferință cu reprezentanții Ministerului Educației am aflat că un părinte a făcut sesizare direct la minister cu privire la absența unor profesori de la orele online. Ne-am autosesizat atunci și am aflat, din diferite surse, atât de la părinți, cât și din școli, că și la noi sunt profesori care trag chiulul sau fac orele doar formal, fără conținut de calitate. Intenția mea este să fac inspecții exact pe această direcție, să vedem cine și cum își face treaba în predarea online. Și așa copiii au de suferit din cauza modului în care este organizată acum școala, dar cursurile online trebuie neapărat făcute la modul cel mai serios, ca să nu piardă elevii din materie.”, a declarat Ioan Puiu, inspector școlar general adjunct în cadrul IȘJ Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here