Klaus Iohannis: „Românii nu vor avea nevoie de declarație în noaptea de Înviere”

0
425
Klaus Iohannis / Foto: presidency.ro
Klaus Iohannis / Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a ținut să facă câteva precizări referitoare la desfășurarea slujbei de Înviere. Printre altele, șeful statului a precizat că anumite restricții vor fi ridicate, dar și că nu va fi nevoie de declarație pentru credincioșii care vor să participe la slujbă.

„Ne pregătim cu toții de marea sărbătoare a Învierii și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci și în societate. Pot să vă spun de pe acum câteva lucruri certe care au fost discutate împreună cu reprezentanții bisericilor, în special cu reprezentanții BOR. În noaptea de Înviere restricțiile de circulație se ridică, așadar creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică”, spune Klaus Iohannis, citat de Digi 24.

„Biserica va organiza slujba așa cum este datina, nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică.

Știm cu toții că prima parte a slujbei se ține afară, după care o parte se ține în biserică. Creștinii merg la biserică să ia lumină, să ia Paștile. Îmi doresc – și așa vom organiza lucrurile – ca totul să se desfășoare în liniște și în bună rânduială. Aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă care este acum în vigoare și nu vor exista modificări în aceste reglementări. Nu vor fi restricții suplimentare în noaptea de Înviere. Dimpotrivă, în noaptea de Înviere vor fi mai puține restricții fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la biserică”, a completat președintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here