Liverpool, interzisă în Germania! Mai joacă meciul cu Leipzig din Champions League?

1
270
Liverpool, câștigătoarea UEFA Champions League în 2019 / Sursa foto: ft.com
Liverpool, câștigătoarea UEFA Champions League în 2019 / Sursa foto: ft.com
Timp de citit: 2 minute

UPDATE: Meciul RB Leipzig-Liverpool, din optimile Champions League, se va juca pe teren neutru, în Budapesta.

Și chiar când ne era lumea mai dragă și părea că ne întoarcem la normal, pandemia pune bețe în roate fotbalului. Meciul lui Liverpool din UEFA Champions League, în pericol!

În faza optimilor de finală, „cormoranii” au picat cu RB Leipzig, din Germania.

Meciul tur ar trebui, teoretic, să se joace la Leipzig, dar intervine o mică problemă. Guvernul german a interzis intrarea tuturor celor care vin din Marea Britanie până pe 17 februarie, potrivit Digi Sport. Culmea, manșa tur din UCL e programată pe 16 februarie.

Liverpool a cerut în acest sens o dispensă specială autorităților din Germania.

Nemții nici n-au vrut să audă de așa ceva, așa că pentru moment soarta meciului Liverpool-Leipzig e fără orizont. Englezii i-au contactat pe cei de la UEFA pentru a găsi o soluție.

Totuși, ar fi două variante pentru ca meciul să se poată desfășura fără probleme:

  1. Să se inverseze locațiile partidelor (adică turul să se joace pe Anfield și returul la Leipzig). Însă, astfel, câștigătoarea din 2019 a competiției ar pierde avantajul terenului propriu în meciul decisiv.
  2. Să se găsească un teren neutru unde să se joace primul meci, într-o țară unde nici formația lui Jurgen Klopp, nici echipa antrenată de Nagelsmann să nu întâmpine probleme la graniță.

Într-o situație similară se află și Arsenal. „Tunarii” trebuie să joace în Europa League cu Benfica Lisabona, dar Portugalia se numără printre țările din zona roșie pentru guvernul britanic.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here