Ludovic Orban a făcut anunțul. Ce se va întâmpla cu sărbătorile de iarnă?

0
220

Ludovic Orban a declarat că slujbele de Crăciun din acest an se vor desfășura în condiții speciale, oamenii fiind obligați să respecte regulile de protecție sanitară și măsurile impuse de autorități.

Această veste i-a liniștit pe credincioșii care se temeau că nu vor putea merge la biserică de Crăciun. Premierul trage, însă, un semnal de alarmă și îi sfătuiește pe cetățeni să fie deosebit de precauți.

„Ştiţi foarte bine că slujbele, în România, se pot desfășura respectând măsurile de protecție sanitară, condițiile, reglementările. Toate măsurile care nu sunt foarte complicate. Deci slujbele se desfășoară. Singurul lucru la care ne gândim este să convingem cât mai mulți români să respecte măsurile de protecție sanitară astfel încât să reducem cât mai mult numărul de persoane care se infectează cu acest virus.”, a declarat premierul.

O altă veste bună pentru credincioși este faptul că slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor.

„Am vorbit cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte și cu cei ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Identificăm împreună soluții prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creștinește la biserică. Reprezentanții cultelor religioase susțin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toții conștienți de nevoia de a proteja sănătatea românilor. Astfel, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor. Doamne ajută”, a postat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, pe Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here