Măriri de salarii promise de PNL, PSD și USR-PLUS

0
187
măriri de salarii
Timp de citit: 2 minute

Ca în fiecare perioadă a alegerilor parlamentare, partidele se iau la întrecere cu promisiuni și oferte electorale cât mai ispititoare! Printre acestea se numără măriri de salarii.

Astfel, partidele principale politice, PNL, PSD și USR-PLUS, continuă bătălia pentru obținerea de voturi decisive pe 6 decembrie. Pe lângă măriri de salarii și pensii, acestea mai promit chestiuni ca reduceri de impozite și taxe.

Partidul Național Liberal, sau PNL propune o serie de promisiuni electorale, cea mai importantă fiind proiectul „Dezvoltăm România”. Prin acest proiect electoral, se așteaptă o creștere economică anuală de aproximativ 5,6 %, pe o perioadă de guvernare de patru ani. Mai mult, odată cu creșterea economică, se vor majora salariile, astfel ajungându-se la un salariu mediu net de 4800 de lei. Totodată, prin planul propus, PNL propune și majorarea pensiilor cu 46%.

Partidul Social Democrat sau PSD promite salarii de peste 4800 de lei pentru o parte din populația română. În plus, partidul se angajează și să ajute familiile cu copii, prin reducerile fiscale și ale impozitelor prea mari. La fel ca PNL, PSD promite o creștere economică anuală de 4,4 %, cu un PIB de 292 miliarde de euro. Pe lângă asta, se vor majora și pensiile, iar salariul minim va reprezenta 60% din salariul mediu.

Alianța USR-PLUS promite încercarea implementării  unor contracte flexibile de muncă, ajutând angajații în deciderea condițiilor de activitate. În plus, se preconizează de către partid, eliminarea taxelor și impozitelor în salariul minim per economie. Partidul susține de asemenea reîntoarcerea în țară a românilor din diasporă, dispuși să o facă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here